У Чернігові вшанували загиблих в АТО випускників будівельного ліцею

У Чернігові вшанували загиблих в АТО випускників будівельного ліцею

14.10.15 13:22 0 529
Меморіальну дошку на честь шести загиблих у зоні АТО випускників відкрили на будівлі Чернігівського професійного будівельного ліцею. Право відкрити дошку було надано учаснику АТО Миколі Слісарчуку та учасникам бойових дій в Афганістані – директору навчального закладу Михайлу Гавриленку і Чернігівському міському голові Олександру Соколову.

Випускники ліцею Максим Коваль, Геннадій Куц, Анатолій Сокирко, Максим Головатий, Євген Кравченко, Сергій Петрик загинули під час виконання військового обов'язку у зоні антитерористичної операції на сході України у 2014-2015 роках. Троє з них нагороджені орденом "За мужність" ІІІ ступеню. За словами директора ліцею, кожен із хлопців виявив героїзм під час бойових дій і заслуговує на повагу.

Міський голова наголосив, що на жаль, кожне покоління має свою війну: дідам випало захищати свою землю від нацизму у Другій світовій війні, його поколінню довелося воювати в Афганістані і тепер молодим потрібно відстоювати територіальну цілісність і незалежність України. "Служіння Батьківщині – то велика честь. Я сподіваюся, що політикам вистачить мудрості закінчити війну, а ми беремо зобов'язання підтримувати сім'ї загиблих, особливо дітей, щоб вони мали освіту і отримали професію", - наголосив О.Соколов.

Учасники заходу – викладачі і ліцеїсти, побратими та рідні загиблих, представники громадськості вшанували пам'ять хлопців хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Воїни Чернігівського гарнізону дали салют.

Священик о.Іоанн освятив меморіальну дошку.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у ЗОШ № 22 ...

КОМЕНТАРІ