В Чернігівській області небезпека спалювання сухої рослинності

В Чернігівській області небезпека спалювання сухої рослинності

14.10.15 11:09 0 523
Внаслідок сухої погоди на Чернігівщині з кожним днем збільшується кількість пожеж у екосистемах, адже люди і надалі продовжують спалювати на присадибних ділянках, сільгоспугіддях і полях суху траву, стерню, листя або сміття. Протягом минулої доби 12-13 жовтня в області зареєстровано 11 пожеж під час яких вигоріло 58 га сухої рослинності.

Поблизу с. Храпате Чернігівського району в лісовому масиві горів сухий настил на площі 8 га, а біля с. Нова Басань Бобровицького району вигоріло кукурудзяне поле на площі 15 га. Слід зазначити, що ліквідовувати такі загоряння досить складно, оскільки вони мають високу швидкість поширення, особливо у вітряну погоду. Крім того, на відкритих територіях, торфовищах та у лісових масивах зазвичай відсутні поруч розташовані вододжерела для заправки пожежних автомобілів, що значно ускладнює пожежогасіння. Незважаючи на такі складнощі, оперативним втручанням підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій не допущено розповсюдження вогню на великі площі, лісові насадження, житлові та господарські споруди.

Управління ДСНС України у Чернігівській області нагадує, що згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає накладення штрафних санкцій на винуватців їх виникнення. Рятувальники вкотре звертаються до громадян проявляти обережність у поводженні з вогнем при перебуванні у екологічних системах.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Вінничина: «Сила ...

КОМЕНТАРІ