У Рівненській області радість за відновлену долю

У Рівненській області радість за відновлену долю

14.10.15 09:32 0 604
Для переважної більшості людей початок трудової діяльності відразу після періоду навчання є природним процесом, що зумовлюється традицією, способом життя, і люди часто навіть не замислюються над тим, чому вони починають працювати. Тобто їхня мотивація до праці хоча і не усвідомлюється повністю, проте виявляється сформовано під впливом виховання, прикладу батьків, оточення тощо. Це відноситься й до частини молодих осіб з інвалідністю, які працевлаштовуються самостійно, без звернення до центру зайнятості. Але більшість часто комплексують та зневірюються у своїх силах, через нестачу знання законодавства, досвіду та звичайної впевненості в собі. Це може створювати додаткові сімейні, матеріальні ускладнення, а нерідко й депресії.

Юлія Степанець, закінчивши Рівненський державний гуманітарний університет, намагалася самостійно знайти місце працевлаштування, але всі шість місяців пошуку роботи були втрачені марно. Молода випускниця навчального закладу була розгублена, не знала, що робити, куди іти, хто ж може їй допомогти? За порадою друзів звернулась до центру зайнятості. Фахівці, розуміючи її ситуацію, намагалися зробити все можливе, аби в молодої людини не знизилась мотивація до праці. Проводилось всебічне та докладне ознайомлення із реальним станом вакансій на місцевому ринку праці. Юлія сумлінно виконувала всі рекомендації, що й допомогло їй працевлаштуватися.

Юлія Адамівна трудиться вчителем початкових класів, робота приносить задоволення. Дівчина володіє діловими якостями, з радістю проводить уроки та має можливість спілкування з людьми, що і допомагає їй почуватися повноцінною людиною.

Можливо цей приклад лише маленька краплинка, вийнята з моря людських проблем, які у відчаї і потребують уваги держави та суспільства, які прагнуть до повноцінного життя, та, нажаль, постійно натикаються на стіни різних перепон, нерозуміння, байдужості. Але кожен позитивний досвід повернення людей з інвалідністю до активного трудового життя – це радість за відновлену долю. І так хочеться, щоб кожен з нас до цієї позитивної краплини додав своє власне ставлення та людяність душі.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку директор ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ