У Рівненській області день інформування у Зарічному

У Рівненській області день інформування у Зарічному

14.10.15 08:46 0 518
З метою активізації роботи з внутрішньо переміщеними особами, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи 7 жовтня в Зарічненському районному центрі зайнятості відбувся «День інформування для ВПО». Захід відбувся за участю керівника апарату Зарічненської районної державної адміністрації В.Конопліцького, начальника відділу Управління соціального захисту РДА А.Юрко, головного спеціаліста відділу освіти РДА Г.Шоломіцької, голови Річицької сільської ради О.Ошурка та п'ятьох переселенців зі східних областей України.

Розпочав зустріч директор центру зайнятості Володимир Кречко, який наголосив що основною метою проведення цього заходу є створення умов для соціально-економічної адаптації внутрішньо переміщених осіб на ринку праці району. Ознайомив присутніх з соціальними послугами, які надає служба зайнятості для відповідної категорії осіб. Керівник апарату РДА В.Конопліцький розповів про можливість надання матеріальної допомоги особам цієї категорії за умови надання відповідних документів. Начальник відділу Управління соціального захисту А.Юрко поінформувала про соціальні послуги, які надаються в цій установі для приїжджих зі сходу. Галина Шоломіцька розповіла про те, що у двох загальноосвітніх навчальних закладах району є потреба у вчителях англійської мови. А так як двоє безробітних з числа переселенців мають вищу педагогічну освіту, то, відповідно, після перекваліфікації за необхідним фахом, можливе працевлаштування.

Начальник відділу активної підтримки РЦЗ Людмила Петровець ознайомила учасників із можливостями служби зайнятості щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних за робітничими професіями в навчальних закладах ДСЗ.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Надія Мельникович ознайомила присутніх з наявними вакансіями, зареєстрованими в Зарічненському центрі зайнятості, та з Порядком здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

Присутні переселенці активно долучались до конструктивного діалогу, висловлювали своє бачення щодо обставин, які склалися в їхньому житті.

На завершення зустрічі вони подякували всім, хто не байдужий до долі внутрішньо переміщених осіб, за корисну інформацію та поради, якими вони неодмінно скористаються.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ