У Луцьку вшанували ветеранів ОУН-УПА

У Луцьку вшанували ветеранів ОУН-УПА

14.10.15 14:04 0 563
Cьогодні у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка з ветеранами ОУН – УПА.

Микола Романюк привітав ветеранів з річницею утворення УПА та Днем захисника України, зазначивши: «Нарешті День захисника України ми відзначатимемо на свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та річницю створення Української Повстанської Армії. Адже це спільне свято героїв усіх часів. Тих, хто зі зброєю, а хто піснею, словом, просвітницькою діяльністю виборювали незалежність нашої держави. Саме ви і ваші побратими, багатьох з яких уже нема серед нас, вписали значну сторінку в історію нашої країни. Ви це зробили своїм життям, своєю кров'ю. Кожен із вас — це людина-історія”.

Микола Романюк додав, що нині Україна перебуває у складному становищі. Але події на сході показали, що українці вміють бути жертовними, можуть об'єднатися навколо національних інтересів. Він щиро подякував учасникам зустрічі за те, що вони є прикладом українця-патріота та вручив Подяку міського голови за активну життєву позицію, участь у громадському житті міста, вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, а також з нагоди 73-ої річниці заснування Української Повстанської Армії членам Луцької міської організації братства ОУН-УПА імені полковника Клима Савура: Барбелюк Тетяні Мусіївні; Костюку Антону Степановичу; Подоляк Галині Йосипівні. Микола Романюк також вручив Подяку: Ваврук Людмилі Тимофіївні, дружині каторжника-реабілітованого, ветерану ОУН-УПА, члену громадської організації «Луцьке міське ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих»; Домбровській Мілентині Романівні, реабілітованій, ветерану ОУН-УПА, члену громадської організації «Луцьке міське ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих».

На завершення Микола Романюк побажав присутнім міцного здоров'я, щастя, щоб якнайшвидше на нашу землю прийшов справжній мир, та запросив взяти участь у заходах, які відбудуться завтра з нагоди свята.

Заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Олег Главацький повідомив, що відповідно до комплексної міської Програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки 81-му ветерану ОУН-УПА проводиться щомісячна соціальна виплата в розмірі 500 гривень кожному.

Для учасників урочистостей хоровий колектив “Криниця” Баївського будинку культури виконали низку музичних композицій. На завершення разом заспівали пісню “Ой, у лузі червона калина”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях вшановують ...
Наступна новина: За ліцензії на право ...

КОМЕНТАРІ