Незабаром на луцьких тролейбусах буде зовнішнє озвучення номерів маршруту

Незабаром на луцьких тролейбусах буде зовнішнє озвучення номерів маршруту

14.10.15 14:27 0 624
У рамках проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив у 2015 році одним з переможців став проект Едуарда Поліщука “Зробимо Луцьк доступним”. У його рамках передбачено створення доступного середовища для незрячих шляхом апробації та використання інноваційних технічних приладів звукового та голосового сповіщення у м.Луцьку для безпечного пересування містом людей з інвалідністю.

І от міський голова Микола Романюк зустрівся з представниками громадської організації інвалідів з вадами зору “Генерація успішної дії”, аби разом ознайомитися з роботою спеціальних приладів, які встановили на електротранспорті для зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту. Нині ці прилади працюють в тестовому режимі. Суть роботи приладу така, що коли тролейбус зупинився на зупинці, одразу ж з динаміка лунає номер маршруту, яким курсує цей транспортний засіб.

Голова громадської організації Віталій Ткачук зауважив, що озвучення зупинок громадського транспорту як всередині транспортного засобу, так і ззовні необхідне. За його словами, вони тривалий час хотіли, аби такі системи були у нашому місці, адже це створює комфортніші умови для пересування містом людей з вадами зору. Віталій Ткачук наголосив, що таким чином незрячі зможуть самостійно користуватися громадським транспортом, а не перепитувати людей на зупинках чи в маршрутках, який тролейбус чи автобус під'їхали, яка це зупинка.

Члени громадської організації “Генерація успішної дії” задоволені устаткуванням, яке встановлене на тролейбусах для зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що після того, як люди з вадами зору погодили ці пристрої, розпочнеться закупівля спеціального обладнання на тролейбуси та його монтаж. Він наголосив, що орієнтовно роботи будуть завершені за місця-два, адже є певні питання з виготовленням обладнання.

Також Микола Романюк нагадав, що згідно з умовами проведення конкурсу громадських ініціатив 10 % від вартості проекту мали профінансувати його автори. За його словами, як і обіцяв на зустрічі з переможцями, він знайшов меценатів в особі фонду “Волинська родина” Ігоря Єремеєва, які профінансували частку проекту, яку мали оплатити його ініціатори. Іншу ж частину ми оплатимо з міського бюджету.

“Добре, що представники громадської організації проявили таку ініціативу. Прикро, що до цього часу це питання не було вирішене. Були зроблені перші кроки, але так і не довели справу до логічного завершення. Тут треба критично глянути на стан справ і визнати певну вину структурних підрозділів міської ради”, - додав він.

Микола Романюк розповів, що в подальшому планують працювати з перевізниками щодо обладнання маршрутних таксі системами зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За ліцензії на право ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ