Незабаром лучани зможуть подавати електронні петиції

Незабаром лучани зможуть подавати електронні петиції

14.10.15 12:47 0 549
Під час оперативної наради перший заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував присутніх про роботу щодо впровадження системи електронних петицій міському голові в рамках проекту “Відкрите місто”. Він зауважив, що цьогоріч було внесено зміни до чинного законодавства у частині звернень громадян, яким було передбачено впровадження електронних петицій.

За його словами, Луцьк багато зробив у напрямку електронної демократії. Зокрема, було реалізовано проект, у рамках якого зроблено сайт, який суттєво покращив відкритість роботи міської влади. Тепер у режимі онлайн можна дивитися трансляції засідань міської ради та засідання виконавчого комітету міської ради. Успішно функціонує система МАК для зручності пасажирів. Також більше року у Луцьку працює платформа “Відкрите місто”.

Тарас Яковлев зауважив, що Луцьк є лідером серед міст України у доступі до публічної інформації.

Перший заступник міського голови наголосив, що два тижні тому Луцьк став одним із засновників Асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація відкритих міст”. До її складу входить десять українських міст, а міського голову Миколу Романюка обрано президентом цієї Асоціації.

Під час засідання було презентовано сайт електронних петицій. Тарас Яковлев зауважив, що найближчим часом цей ресурс має запрацювати. За його словами, на офіційному веб-сайті Луцької міської ради буде спеціальний банер через який можна буде перейти на сайт електронних петицій.

Слідкуватимуть за цим ресурсом працівники відділу звернень громадян ЦНАПу. Нині ж, за його словами, триває розробка положення.

Тарас Яковлев зауважив, що після реєстрації петиції на сайті два дні модератори розглядатимуть її й після цього розміщуватимуть для загального ознайомлення. Голосування триватиме орієнтовно два тижні. Для розгляду петиції необхідно, аби вона набрала триста голосів громадян. Якщо вона не подолає цього бар'єру, то її розглядатимуть в порядку розгляду звернень громадян.

Перший заступник міського голови наголосив, що петиції, які набрали необхідну кількість голосів, будуть у десятиденний термін розглянуті виконавчими органами і нададуть відповідь її автору.

За його словами, якщо петиція потребуватиме розгляду на засіданні виконавчого комітету чи пленарному засіданні міської ради, то її буде включено до порядку денного, а автора запросять на засідання.

Важливим моментом є те, що голосувати зможуть тільки зареєстровані користувачі чи за допомогою ІD-банкінгу. На думку Тараса Яковлева, це унеможливить маніпуляції.

Також перший заступник міського голови наголосив, що Луцьк буде одним з перших міст, де впровадять електронні петиції. Така функція поки є лиш на сайті Президента України.

Секретар міської ради Сергій Григоренко зауважив, що така програма на часі. Однак, він запропонував збільшити кількість голосів з 300 до 500. На його переконання, це дасть можливість уникнути різноманітних маніпуляцій.

Також, за його словами, реєстрація дасть можливість уникнути зловживання під час голосування, аби не було так, як з громадськими ініціативами, коли були масові зловживання.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що це ще один крок до відкритості у діяльності міської влади.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ