250 осіб брали участь в акції з благоустрою території Луцького зоопарку

250 осіб брали участь в акції з благоустрою території Луцького зоопарку

14.10.15 13:46 0 592
Відбулася загальноміська екологічна акція з наведення належного санітарного стану на території Луцького зоопарку, який реконструйовано в рамках проекту “Модернізація зоопарку в містах Замості та Луцьку, а також створення рекреаційної зони у місті Жешуві з метою розвитку прикордонного природного туризму”, який реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 роки.

У толоці брали участь 250 осіб: студенти Луцького педагогічного коледжу, коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, Волинського технікуму Національного університету харчових технологій; працівники КП “Парки та сквери м. Луцька”, КП “Луцький зоопарк”, ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536».

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока розповів, що територію зоопарку прибирали від будівельного сміття та опалого листя, мили скло у ведмежому та левовому містечках. Для зручності зоопарк було поділено на сектори, у кожному із них кипіла робота, адже 18 жовтня відбудеться відкриття зоопарку після реконструкції.

Тепер Луцький зоопарк буде відповідати європейським стандартам. Там збудовано містечка для ведмедів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном, містечка для левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном, а також зроблено благоустрій території (замінено інженерні комунікації), побудовано нові енергетичні мережі, освітлення, каналізацію та водопровід, пішохідні стежинки. Окрім того спорудили міст, встановили центральну ковану браму, огорожу. Відтепер за територією зоопарку буде здійснюватися відеонагляд.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ