В Луцьку директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла про роботу з демонтажу незаконно встановлених об'єктів

В Луцьку директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла про роботу з демонтажу незаконно встановлених об'єктів

14.10.15 09:31 0 562
Під час шньої оперативної наради директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла про роботу з демонтажу незаконно встановлених об'єктів.

За її словами, нині триває активна робота з виконання рішень виконавчого комітету щодо демонтажу незаконно встановлених об'єктів на вулицях міста.

Так, Юлія Сиротинська повідомила, що:

24 вересня було демонтовано три гаражі та торговий кіоск на газоні на вулиці Бенделіані, 1;

28 вересня на виконання рішення від 22.07.2015 №422-1 «Про демонтаж тимчасових споруд» демонтовано кіоск з торгівлі пресою по пр-ту Молоді, 21, а також металевий гараж біля житлового будинку № 21 на вул. Товарова;

30 вересня демонтовано чотирнадцять незаконно розміщених об'єктів на пр. Соборності, 3;

05 жовтня проведено демонтаж десяти гаражів, що були розміщені в охоронній зоні теплових мереж на вул. Воїнів-інтернаціоналістів, 4 (в т.ч. біля паркану дошкільного навчального закладу №10).

Крім того, вчора розпочато демонтаж на вул. Гордіюк, 39. Тут незаконно встановлено 23 об'єкти. Ця територія буде очищена до 14 жовтня. Департаментом заплановані проведення демонтажів з 15 жовтня у дворі на вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, 4, 6, вул. Кравчука, 22, 24, 28, 26 на виконання відповідних рішень виконавчого комітету від 07 жовтня 2015 року.

Вона наголосила, що департамент нині веде підготовку рішень щодо очищення прибудинкових територій від незаконно встановлених споруд на всій території міста.

З початку 2015 року інспекторами відділу муніципальної дружини складено 369 протоколи про адміністративні правопорушення за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Міський голова Микола Романюк подякував Юлії Сиротинській і її колективу за роботу. За його словами, більшість із гаражів, які встановлені на прибудинкових територіях, розміщенні там незаконно. Часто вони заважають проходу людей, загороджують і займають дитячі майданчики тощо. Він зазначив, що усі ми прагнемо до Європейського Союзу, але самі не бажаємо жити за європейськими нормами. На його переконання, необхідно починати змінюватися і жити за визначеними правилами.

Подякував департаменту муніципальної поліції за роботу й секретар міської ради Сергій Григоренко. Він зауважив, що усі повинні бути рівні перед законом, не зважаючи на те, чи це громадський активіст, посадова особа, учасник АТО тощо. За його словами, є передбачена законом категорія осіб, які мають право на розміщення у дворах будинків гаражі.

Сергій Григоренко закликав Юлію Сиротинську й надалі продовжувати цю роботу, адже у місті близько тисячі незаконно встановлених гаражів.

У свою чергу, перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що із початком демонтажів люди почали звертатися у міську раду з проханням надати їм час, аби вони самостійно прибрали їх. На його переконання, такі об'єкти розміщені на прибудинкових територіях хаотично і створюють незручності мешканцям будинків.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ