У Волинській області рятувальники застерегли громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в осінньо-зимовий період

У Волинській області рятувальники застерегли громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в осінньо-зимовий період

14.10.15 16:18 0 585
Як свідчить статистика, з початку 2015 року на території Ківерцівського району виникло 92 пожежі.

Основними причинами загорянь послужили необережне поводження з вогнем, порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації опалення, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, а також необережність при курінні.

13 жовтня працівники державної служби з надзвичайних ситуацій Ківерцівського району провели відпрацювання житлового сектору на території Олицької селищної ради. Рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки при користуванні побутовими електроприладами, пічним опаленням та відкритим вогнем, акцентуючи увагу мешканців краю на тому, що в осінньо-зимовий період ризик виникнення пожеж суттєво зростає.

У житлових будинках, для обігріву яких встановлено пічне опалення, співробітники ДСНС звертали увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час облаштування печей та їх експлуатації, адже загоряння найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розпалювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топкового отвору вуглин.

Саме завдяки таким профілактичним заходам, власники житлових будинків зможуть вчасно усунути виявлені недоліки та не допустити лиха.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Програма заходів до Дня ...
Наступна новина: Чернігівські школярі ...

КОМЕНТАРІ