На фасаді Тернопільської політехніки у меморіальній дошці увіковічнили пам’ять студента вузу,героя Степана Стефурака

На фасаді Тернопільської політехніки у меморіальній дошці увіковічнили пам’ять студента вузу,героя Степана Стефурака

14.10.15 08:46 0 573
Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, українського козацтва, 73 річниці створення УПА на стіні Тернопільського державного технічного університету відкрили меморіальну дошку студенту вишу, уродженцю Івано-Франківщини, герою, учаснику Революції гідності, добровольцю «Правого сектору», який загинув 22 вересня 2014 року на підступах до Донецького аеропорту в селі Піски, Степану Стефураку.

У церемонії взяли участь священнослужителі, побратими героя, заступник голови облради Олег Боберський, міський голова Тернополя Сергій Надал, представники ОДА, керівники вузу, викладачі, студенти.

Капелан технічного університету скропив пам'ятний знак свяченою водою.

Заступник голови облради Олег Боберський підкреслив: «Кращі сини та дочки України віддали життя в ім'я незалежності та соборності нашої держави на Майдані, в зоні АТО. Основоположник українського націоналізму Дмитро Донцов ще на початку минулого століття сказав, що будує та захищає державу, «оживляє суспільство» провідна верства. ЇЇ основні якості – сила духу, мудрість, відвага та шляхетність. Переконаний: саме такими рисами був наділений Степан Стефурак. Він та десятки, сотні, тисячі наших героїв належать до цієї провідної верстви. З тих, хто склав свої життя за Україну, мають брати взірець живі. Їхній подвиг назавжди залишиться у наших серцях”.

“Для усіх українців збереження пам'яті про загиблих – справа честі,” – переконані учасники відкриття пам'ятного знаку. До слова, у цей же день, 13 жовтня, у Тернополі відкрито меморіальну дошку бійцю батальйону «Айдар», пластуну, журналісту Віктору Гурняку. Він загинув 19 жовтня минулого року на Луганщині. Дошку встановлено на фасаді школи №27, в якій навчався Віктор, з ініціативи педагогічного та учнівського колективів.

Вічна пам'ять героям!

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ