Житомирські правоохоронці розшукують шахрая-"благодійника"

Житомирські правоохоронці розшукують шахрая-"благодійника"

15.10.15 16:57 0 579
13 жовтня до Житомирського міськвідділу міліції звернулась 75-річна жителька обласного центру із заявою про ошуканство. Нині правоохоронці розшукують шахрая та застерігають громадян від надмірної довірливості.

За словами заявниці, упродовж кількох тижнів їй телефонував незнайомець, який називався представником страхового фонду та пропонував відшкодувати кошти, витрачені на її лікування. Однією з умов надання «компенсації» була сплата певної суми страхового внеску. Відтак жінка повірила ошуканцеві та переказала на вказані ним рахунки 33 000 гривень.

Лише за тиждень заявниця зрозуміла, що її ошукано та звернулась до міліції. Нині оперативники проводять заходи щодо встановлення особи шахрая та його затримання.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян: зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам'ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон, тим більше, якщо це стосується ваших банківських рахунків;

- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані);

- не вірте у несподівані виграші, надання благодійної допомоги та компенсації, якщо задля їх отримання вам пропонують сплатити певну суму «для страховки», «сплати податків» тощо;

- завжди і в усіх справах будьте більш, ніж уважними. За найменших підозр у нечесних намірах сторони, з якою ви маєте намір укласти угоду, краще відмовитися від оманливих пропозицій.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Правильная организация ...

КОМЕНТАРІ