На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками Credit Agricole Bank (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками Credit Agricole Bank (+фото)

15.10.15 16:06 0 603
13 жовтня, керівник Вінниччини Валерій Коровій зустрівся з делегацією представників Credit Agricole Bank (Креді Агріколь Банк).

Вітаючи гостей на Подільській землі, очільник регіону відзначив, що обласна влада приділяє досить серйозну увагу питанням залучення інвестицій в аграрний бізнес, адже фінансова криза 2008 року продемонструвала, що, фактично, лише галузі переробної промисловості, сільського господарства не зменшили обсягів свого виробництва.

«Вважаю, що в найближчі 5-10 років світові ринки продовольства будуть локомотивом світового росту економіки. Ми бачимо це з тієї тенденції, яка є на . Дуже цікаві ринки Китаю, Індії, Південно-Східної Азії. Ми почали відчувати позитивні ефекти від підписання і введення в дію Угоди між Україною і ЄС: вже більше року, як Євросоюз встановив нульову ставку мита для товарів з України в ЄС, і ми бачимо, що цей ефект позитивно впливає, в першу чергу, на ті підприємства, які переробляють сільськогосподарську продукцію і поставляють її до країн Євросоюзу», - відзначив Валерій Коровій.

Серед таких потужних підприємств регіону голова ОДА виокремив компанію промислової групи «Віойл», підприємства «Миронівського хлібопродукту», кондитерську фабрику та молокопереробне підприємство корпорації «Рошен».

«Якщо говорити в цілому про аграрний бізнес, то він дуже активно розвивається. В нас є можливість за рахунок великих площ використовувати сучасну техніку, залучати нові технології, відповідно - піднімати продуктивність праці. В цьому році в Вінницькій області, попри посушливі погодні умови, гадаю, будемо мати близько 4 млн. тонн зерна. І незважаючи на те, що в Україні була девальвація, інвестиції в аграрний бізнес збільшились удвічі», - підкреслив керівник області.

Водночас Валерій Коровій зауважив, що нині в Україні спостерігається процес постійного зменшення кількості зайнятих у сільському господарстві, оскільки нові сучасні технології витісняють у цій сфері ручну працю. «Я розумію об'єктивність цього процесу, тому що це шлях до збільшення продуктивності виробництва. Але з іншого боку, ми відчуваємо проблеми із зайнятістю в сільській місцевості. І перед нами стоїть питання: що робити далі, які зміни необхідно здійснити на рівні сіл, конкретних районів для того, щоб зайняти людей. Враховуючи, що в нас є проблеми соціальні, ми не можемо так активно розвивати напрямки підвищення ефективності в сільському господарстві», - повідомив голова ОДА. А також зазначив, що подальший розвиток аграрного бізнесу в Україні буде залежати від того, наскільки держава матиме можливості вирішувати соціальні проблеми у сільській місцевості.

Старший інженер-радник групи «Креді Агріколь» Катрін Молльєр, у свою чергу відзначила, що озвучена Валерієм Коровієм інформація про розвиток сільського господарства регіону та України загалом допомагає їхнім експертами розуміти, що відбувається в Україні, які є перспективи та потенціал. «Це дуже важливо для нас – розуміти, чого ви очікуєте в цьому секторі. Важливо зустрітися з владою, регіональними підприємствами і безпосередньо з ними спілкуватися для того, щоб розуміти, чим вони займаються, чого чекають від нас і як ми можемо ефективно працювати», - підкреслила представник Credit Agricole Bank.

Свої пропозиції щодо подальшого співробітництва з банком висловила фінансовий директор промислової групи «Віойл» Алла Власюк. «Ми вже 9 років є партнерами і дуже хотіли б, щоб ця співпраця посилювалася. Крім розвитку соціальної сфери, важливо, щоб дрібні фермерські господарства мали доступ до кредитних засобів. Тому для нас дуже важливо, щоб цей пілотний проект, який реалізується в Україні щодо можливості кредитування під земельні розписки, був більшою мірою підтриманий «Креді Агріколем», - зазначила Алла Власюк. Відтак підкреслила, що промислова група «Віойл» має зацікавленість у тому, щоб наступного сезону спільно розробити додатковий продукт, який дозволив би збільшити фінансування сільського господарства в таких культурах, як соняшник, рапс і соя.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З нагоди Дня захисника ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ