На Вінниччині з початку року у виробництві харчових продуктів та напоїв спостерігається тенденція зростання обсягів виробництва

На Вінниччині з початку року у виробництві харчових продуктів та напоїв спостерігається тенденція зростання обсягів виробництва

16.10.15 12:23 0 617
Як повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області, за підсумками роботи за вісім місяців забезпечено приріст у виробництві харчових продуктів та напоїв на 5,7%.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно тримає провідні позиції на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування.

Так, вагому частку у виробництві на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванню овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових і горіхових складає 39% вітчизняного виробництва, соків фруктових та овочевих – 13%.

На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більш ніж третина загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 24% – масла вершкового, 9% – сирів жирних.

Традиційно Вінницька область вважається однією із основних складових цукрової галузі України, її частка в загальнодержавному виробництві у 2014р. становила 21%.

Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає більше ніж чверть; м'яса великої рогатої худоби свіжої чи охолодженої –18%; печива солодкого і вафель – 9%.

У м'ясній промисловості в порівнянні з відповідним періодом попереднього року спостерігалось зростання виробництва: на 39% м'яса свійської птиці свіжого чи охолодженого, на 27–22% – заморожених м'яса великої рогатої худоби та субпродуктів харчових великої рогатої худоби та свиней, на 15% – субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 27% більше відповідного періоду попереднього року вироблено овочів, фруктів, горіхів, грибів приготовлених чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти.

У молочній промисловості збільшилось виробництво: сирів жирних на 48%, молока та вершків сухих – на 29%, продуктів молоковмісних – на 1%.

На підприємствах з виробництва напоїв в 3,6 раза збільшилось виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%, на 30% – вод газованих інших, на 15% – лікерів та інших спиртових напоїв.

Перевищено рівень січня–серпня 2014р. по виробництву макаронних виробів майже в 1,5 раза, печива солодкого та вафель та виробів кондитерських цукрових, що не містять какао на 14–12%, круп – на 2%.

За вісім місяців поточного року підприємствами реалізовано продукції (товарів, послуг) на 17,1 млрд.грн. (62,6% від обсягу реалізованої промислової продукції по області).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Візит Святійшого Патріарха ...

КОМЕНТАРІ