Миротворення в Україні: роль жінок (+фото)

Миротворення в Україні: роль жінок (+фото)

16.10.15 10:22 0 525
В День Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня Спілкою жінок України, за підтримки Посольства Великої Британії в Україні, проведений семінар - презентація програми «Миротворення в Україні: роль жінок».

З серпня 2015 року програма вже розпочала свою роботу із циклу семінарів з метою започаткування діалогу між жінками-активістками з різних регіонів країни.

У готельно-рестораному комплексі «Затишок», обмінятися баченням перспектив та предметно обговорити актуальні проблеми, зібралися жінки – представниці різноманітних напрямків діяльності – педагоги та науковці, журналісти, студенти, фінансисти, банківські робітники, волонтери, а також представники влади.

Презентацію Програми на Вінниччині відкрила та провела голова Вінницької обласної організації Спілки жінок України Валентина Кичак. З вітальним словом до учасниць звернулися заступник керуючого справами – начальник відділу відділ зовнішніх зв'язків та промоції Василь Сосюк, ректор Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського Натілія Лазаренко, голова громадської організації «Народна Перемога» Юлії Вотчер.

«Жінки об'єднуйтесь заради досягнення головної мети сьогодення, а саме, рівноваги та миру у суспільстві. Миротворення у виконанні жінки – це місія зі створення комфортної та безпечної зони життя для всіх нас. Жінка здатна знайти ті цінності, ті шляхи, які можуть консолідувати людей та сприяти становленню й збереженню миру» – закликала Юлія Вотчер»

У ході семінару представниці громадських організацій розділились на секції, напрямками обговорення яких було: роль жінок в миротворчому процесі та примиренні в українському суспільстві, подальша співпраця між представниками влади та громадськими організаціями, дослідження можливостей в процесі консолідації українського суспільства; спільні цінності, цілі, символи та звичаї.

Під час роботи в секціях, у дружній та теплій атмосфері, жінки обмінювалися досвідом у царині миротворення, розповідали життєві історії, обмінювалися контактами для подальшої роботи. Учасниці відкритим спілкуванням намагалися висловити якомога більше думок, ідей, дізнатися про погляди співвітчизниць з інших регіонів країни.

«Неймовірна зустріч, яка є дуже вагомою для налагодження доброзичливих, толерантних стосунків між жінками усіх регіонів України. Ми змогли з перших вуст почути про ті жахи, які відбуваються в зоні АТО, про проблеми з якими стикаються переселенці зі Сходу. А головне, жінки з усієї країни бажають одного – МИРУ!» - зазначила учасниця семінару з Луганщини.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ