Житомирські правоохоронці підвели підсумки операції "Мак -2015"

Житомирські правоохоронці підвели підсумки операції "Мак -2015"

16.10.15 17:55 0 579
Майже 14 тисяч нарковмісних рослин вилучили з присадибних ділянок жителів Житомирщини працівники міліції за чотири місяці оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак». За всіма виявленими фактами розпочаті кримінальні провадження, а матеріали більшої частини з них уже направлені на розгляд судів.

Упродовж чотирьох місяців, починаючи із середини травня до кінця вересня, на території області тривала започаткована органами внутрішніх справ комплексна оперативно-профілактична операція «Мак – 2015». Працівники міліції, окрім виявлення конкретних порушень у сфері незаконного вирощування наркосировини, проводили роз'яснювальну роботу серед населення, спрямовану на вивчення законодавства України про заборону посівів маку та конопель на приватних земельних ділянках, а також доводили до відома громадян адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення встановлених вимог. Упродовж літніх місяців для виявлення незаконних посівів наркосировини проводилися подвірні обходи за участю працівників міліції та представників громадських формувань.

Як повідомив керівник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області В'ячеслав Безпрозванний, правоохоронці обстежили майже 5 тисяч присадибних ділянок та сільськогосподарських підприємств, у результаті чого виявили близько сотні фактів незаконного посіву снодійного маку і конопель, за якими були відкриті кримінальні провадження.

Заборонені рослини працівники Олевського райвідділу міліції виявили і вилучили з присадибної ділянки жительки селища Бучманів. Попри заборону, господарка вирощувала 260 рослин снотворного маку серед городини. А в Коростишівському районі міліціонери зібрали врожай з 450 маківок, вирощуваних на присадибній ділянці 55-річної жительки райцентру. Матеріали обох кримінальних проваджень нині направлені на розгляд суду.

Загалом за час проведення операції за фактами незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин правоохоронці відкрили 86 кримінальних проваджень, матеріали 50 з яких уже направлені на розгляд судів.

Упродовж проведення профілактичних заходів з присадибних ділянок міліціонери вилучили майже 14 тисяч нарковмісних рослин, переважна більшість яких – снотворний мак, решта – конопля. Також з незаконного обігу вилучено 22 кг марихуани та 8 кг макової соломи.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Святкування ...
Наступна новина: У Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ