У Луцьку відбулася робоча зустріч в рамках українсько-шведського проекту "Подолання стереотипів задля побудови довіри та надії"

У Луцьку відбулася робоча зустріч в рамках українсько-шведського проекту "Подолання стереотипів задля побудови довіри та надії"

16.10.15 09:06 0 538
Проект реалізовується Центром розвитку «Демократія через культуру» (м.Київ) та муніципалітетом м. Ботчирка (Швеція), а також містами Павлоград (Дніпропетровська область) і Луцьк. Основна мета — активізація мешканців щодо участі у житті громади, підвищення їх самооцінки та суспільної значимості, посилення відповідальності за якісні зміни у життєдіяльності міста, а також налагодження діалогу поколінь.

Впродовж трьох днів представники Центру "Демократія через культуру" Олександр Буценко та Валентина Дем'ян разом з командами, що здійснюють реалізацію проекту у Швеції (м.Ботчирка), Павлограді та Луцьку, обговорювали проведене та напрацьовували подальші плани.

Під час робочої зустрічі учасників проекту привітав перший заступник міського голови Тарас Яковлев, який висловив впевненість у необхідності проведення таких міжкультурних обмінів та надію на подальшу активну творчу співпрацю зі Швецією та Західним Донбасом.

Ознайомилися гості з діяльністю Центру шведської мови інституту іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Презентацію «Швеція очима українців і навпаки» представили координатори творчих проектів Тетяна Голубчук та Зоряна Куц. Про діяльність Центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді розповіла його керівник, учасник проекту Ліна Галан.

Представники м.Павлограда, серед яких – учасники молодіжного громадського об'єднання «Позитивний Павлоград», зустрілися з однолітками - учасниками Євроклубу гімназії №21.

Активно спілкувалися молоді люди зі Швеції та Павлограда з учасниками народного аматорського ансамблю бального танцю «Юність» та зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка». Вивчивши основні елементи волинських танців, на завершення зустрічі усі разом створили емоційний, енергійний флешмоб «Україна-Європа».

Побували учасники проекту у міській центральній бібліотеці для дітей, колектив якої впевнено долає стереотипи щодо бібліотек, впроваджуючи в діяльність інноваційні форми роботи. Тут свою майстерність продемонстрували користувачі книгозбірні - маленькі актори лялькового гуртка «Соняшник»; керівники художньої студії «Мальованка» організували виставку творчих робіт читачів. При допомозі майстрів народної творчості Валентини Якимович, Наталії Довгалюк, Наталії Бугай, Михайла Шавули училися учасники проекту розписувати по дереву, виготовляти ляльки-мотанки, вироби з сіна, соломи і глини. Розписували і футболки разом з Мариною Ткачовою, яка вимушено переселена з Луганської області, натепер мешкає у Луцьку, є учасницею багатьох культурно-мистецьких проектів. Як читачі бібліотеки створюють анімаційні фільми розповів керівник студії «Imago» Леонід Тивонюк.

Під час «Українських вечорниць» національні традиції презентував народний аматорський колектив «Чачка». Учасники грали народні ігри, забави, ліпили вареники, танцювали та співали усі разом українських пісень.

Результати зустрічі підсумували національний координатор проекту від України, керівник Центру «Демократія через культуру», директор Українського Центру культурних досліджень Олександр Буценко, національний координатор проекту від Швеції, місцеві координатори Олена Шуліка (Павлоград) та Тетяна Гнатів (Луцьк).

Реалізація проекту триває. У планах – проведення низки спільних заходів, спрямованих на подолання стереотипів задля налагодження активної міжкультурної комунікації та взаємодії.

Управління культури міської ради (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці просять ...
Наступна новина: За позовом прокуратури ...

КОМЕНТАРІ