Міський голова Микола Романюк оглянув приміщення Луцького клінічного пологового будинку

Міський голова Микола Романюк оглянув приміщення Луцького клінічного пологового будинку

16.10.15 13:07 0 533
Луцький клінічний пологовий будинок є одним з кращих медичних закладів краю. Його послугами користуються не лише мешканки Луцька чи Волині, сюди приїжджають народжувати жительки й ближніх районів Рівненської та Волинської області. Це свідчить про високу якість надання послуг. Колектив Луцького клінічного пологового будинку намагається створити комфортні умови для мам та їхніх малюків.

Міська влада виділяє кошти для покращення матеріально-технічної бази, проведення ремонтних робіт. І от міський голова Микола Романюк разом з начальником управління охорони здоров'я Миколою Якимчуком, начальником управління капітального будівництва Леонідом Карабаном побували у пологовому будинку.

Головний лікар установи Михайло Токарчук продемонстрував присутнім обладнання, яке було придбане. За його словами, нові апарати дадуть можливість покращити якість надання послуг породіллям та малюкам. Він наголосив, що постійно збільшується кількість пологів.

Так, в одному з пологових залів встановлено сучасний фетальний монітор вартістю приблизно 35 тисяч гривень. Цей апарат дає можливість визначати стан внутріутробного плода як до родів, так і під час них, зокрема спостереження за серцевою діяльності дитини, тиском і станом матері.

Крім того, Михайло Токарчук продемонстрував присутнім апарат кольпоскоп МК-200 з відеосистемою вартістю більше 80 тисяч гривень. Він встановлений у жіночій консультації. За словами Михайла Токарчука, це необхідне обладнання для вчасного діагностування передракових і ракових захворювань шийки матки на ранній стадії. Він наголосив, вчасна виявлення хвороби дає можливість вчасно провести лікування і врятувати життя жінки.

Розповів Михайло Токарчук й про те, що нині проводяться тендерні процедури щодо закупівлі апарату штучної вентиляції легень вартістю 250 тис. грн.

Проведено в медичному закладі й ряд ремонтних робіт. Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан розповів, що облаштовано дах над приміщенням жіночої консультації. Також ми змогли утеплити підвальні приміщення, зробили відмостку біля приміщення жіночої консультації.

Проведено ремонт у перехідній галереї між приміщеннями пологового будинку та жіночої консультації.

На ці роботи з міського бюджету витрачено більше 1,2 млн грн.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що вдалося вирішити питання з дахом, переходами між корпусами, та є ще питання сходинкових кліток.

Також він наголосив, що важливим завданням є забезпечення лікувальної установи новим сучасним обладнанням, яке дасть змогу ще покращити якість надання послуг. За його словами, нині треба визначити перелік необхідного устаткування і передбачати кошти у міському бюджеті на наступний рік для його придбання.

Микола Романюк зазначив, що у Луцькому клінічному пологовому будинку створені комфортні умови для мам і їх дітей. “Завдання міської влади, аби в лікувальному закладі було тепло, не дув вітер з вікон, не тікли труби. Все інше — це робота медиків”, - зазначив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на пожежі в ...
Наступна новина: На Львівщині відбулось ...

КОМЕНТАРІ