У Рівненській області вникають в проблеми кожного мешканця

У Рівненській області вникають в проблеми кожного мешканця

16.10.15 15:02 0 535
Фахівці Сарненського районного центру зайнятості постійно проводять Виїзні акції до сільських та селищних рад району з метою підвищення рівня поінформованості сільського населення, в тому числі вимушено переміщених осіб та роботодавців щодо соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості. Так, 9 жовтня провели Акцію «Ми працюємо, щоб працювали ви!» на території Вирівської сільської ради.

Фахівці відділів активної підтримки безробітних, взаємодії з роботодавцями та провідний юрисконсульт центру зайнятості ознайомили учасників заходу з інформацією про: соціальні послуги, які вони можуть отримати у центрі зайнятості; професії, які користуються попитом на регіональному ринку праці; професійні напрями, за якими державна служба зайнятості проводить навчання та перенавчання; наявні вакансії та рівень заробітної плати за ними; вимоги до претендентів на роботу; умови соціального забезпечення працівників на підприємствах та перелік документів, необхідних для офіційного оформлення трудових відносин. Також увагу присутніх фахівці центру зайнятості звернули на розвиток самозайнятості та відкриття власної справи шляхом отримання одноразово виплати допомоги по безробіттю.

Конкретні поради щодо пошуку роботи та вибору професій отримали й внутрішньо переміщені особи із Донецької області, які завітали на захід на запрошення фахівців центру зайнятості.

Щоб допомогти старшокласникам визначитись із професійним майбутнім, з професіями, які актуальні на ринку праці, та перспективами формування попиту на спеціалістів і робітників, отримати інформацію про послуги служби зайнятості начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Супрунець провела з випускниками бесіду "Світ професій та моє майбутнє". Учні побачили презентацію Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та відеоролики про професії: перукар, манікюрник, електрозварник. Школярі переглядали папки з описами професій. По закінченню бесіди надавались індивідуальні консультації щодо професійного вибору, розвитку навичок та здібностей, необхідних для отримання конкретної професії.

Під час зустрічі з школярами майстер виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Оксана Мороз провела майстер-клас за професією «вишивальник». Усі бажаючі мали змогу спробувати виконати візерунки за допомогою комп'ютеризованої вишивальної машини.

Робота під час Виїзних акцій центру зайнятості дозволяє ширше охопити різні верстви населення, повідомити людям у доступній формі нову і, що важливо, практичну інформацію про пошук роботи. Двері центрів зайнятості відкриті для всіх, незалежно від віку, статі, місця проживання! Кожний може звернутись по допомогу – і мешканець міста, і житель невеличкого села. Виїзна акція пройшла у формі активного діалогу, фахівці центру зайнятості поспілкувалися індивідуально із внутрішньо переміщеними особами та надали консультації. Проведення подібних заходів допомагає ознайомитися з проблемою кожного та сприяє її індивідуальному вирішенню.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ