Марія Вікторівна Пінчук - дочка всім відомого українського мільярдера і філантропа Віктора Пінчука

Марія Вікторівна Пінчук - дочка всім відомого українського мільярдера і філантропа Віктора Пінчука

17.10.15 01:25 0 1426

Біографія

Марія Вікторівна Пінчук народилася 25 серпня 1982 року в місті Дніпропетровськ. Марія навчалася в Англії і з відзнакою закінчила Cheltenham Ladies College (Англія). Після навчання за кордоном вона повернулася у своє рідне місто Дніпропетровськ і вступила в ДНУ на факультет психології. Захистила з відзнакою диплом магістра за спеціальністю «Психологія. Мова та література (англійська)». На цьому молода та амбіційна Марія вирішила не зупинятися. Її цікавило навчання за кордоном, вже тоді вона хотіла отримати іноземну освіту, щоб використовувати свої знання і досвід у своїй країні. Марія Вікторівна знову поїхала вчитися до Лондона і успішно поступила на факультет менеджменту в London School of Economics and Political Science (Англія).

Там її бажання і завзяття вчитися були відзначені педагогами і Марії запропонували спробувати себе в ролі стажиста в одному із затребуваних в Лондоні PR-агентства WPP, в якому потім вона отримала посаду - проект-менеджер PR-програм.

Марія Пінчук – акціонер ТОВ «Фірма" Дайм "»

У 2001 р Марія Пінчук стає акціонером ТОВ «Фірма" Дайм "», що торгує чорними і кольоровими металами. Співвласником компанії є її дідусь Михайло Пінчук.

Дитячий благодійний фонд «Манго»

Початком даного шляху є створення в 2001 році дитячого благодійного фонду «Манго», який підтримував важкохворих дітей, дітей-сиріт, дитячі будинки Дніпропетровська та Дніпропетровської області.

Вже починаючи з 2002 року, Марія Пінчук була організатором і спонсором дитячих конкурсів талантів «Міні-міс і Міні-містер Східна Україна», давала шанс багатьом талановитим дітям проявити себе.

На рахунку фонду - багато хлопців, яким була надана моральна і фінансова підтримка у найважчі періоди життя. Один із прикладів - Костя Смирнов, у якого діагностували тяжке ураження опорно-рухового апарату. І, тим не менш, стійко долаючи недугу, що не дозволяв йому нормально пересуватися, Костя домігся гідних спортивних результатів.

Марія не змогла залишитися осторонь і взяла Костю під опіку, всіляко допомагаючи його родині і підтримуючи хлопця. Про цю історію був навіть знятий фільм, який не втратив своєї актуальності і зараз, тому що в ньому були порушені теми постійної боротьби і віри в свої сили.

2 червня 2010 у Марії народилася дочка Маргарита. Разом з дочкою у Марії з'явилося на світ ще одне дітище - освітньо-психологічний центр ЕдХаус, в якому вона реалізовувала отриману освіту психолога, і свої уявлення як матері про розвиток і освіту дітей.

Співпраця з доктором Комаровським

Також Марія налагодила продуктивну співпрацю з провідними українськими фахівцями з питань здорового дитинства, такими, як доктор Комаровський - з яким Марія організувала ряд зустрічей, в ході яких батьки вихованців ЕдХаус могли проконсультуватися з окремих питань.

Марію ще в дитинстві навчили всі проекти робити добре і до кінця. Вона почала використовувати всі отримані знання та впроваджувати їх у своєму центрі. Все почалося з співпраці з кількома психологами міста, з якими Марія проводила співбесіду особисто. Їй було важливо знайти таких фахівців, які зможуть працювати в декількох напрямках - по методу ігрової терапії по системі Л.Л. Лендретта і пісочна терапія. Психологи центру постійно мають можливість підвищувати свою кваліфікацію на різних курсах, як в Україні, так і за кордоном, беруть участь у міських професійних конференціях.

Табори для дітей 7-12 років

Але і це ще далеко не всі інтереси Марії. У 2013 році з'явилася ідея того, що можна не тільки займатися з дітьми дошкільного віку, але і охоплювати старшу аудиторію. Тоді й почав свою роботу ще один проект - це денні міські канікулярні табори для дітей віку 7-12 років. Метою цих проектів є - показати дітям, що сучасні гаджети, це лише засоби зв'язку, а навколо є багато всього цікавого і захоплюючого. Такі табори проходять на базі ЕдХауса кожні шкільні канікули, у кожного табору своя тематика і особливість, але найголовніше, що вони допомагають яскравим особистостям розкритися і отримати заряд позитивних емоцій на навчальний рік. Цього літа також вперше був організований виїзний табір за містом.

Але ніхто не збирався зупинятися на досягнутому. Логічним розвитком центру став міні дитячий сад. Він працює по затвердженою програмою дошкільної освіти, але в симбіозі з іноземними методиками. Колектив дитячого садка, як і його заняття, дуже різноманітні. Дітям дають можливість всебічно розвиватися і розширювати свій кругозір.





Источник: http://tabloid.pravda.com.ua/person/55f7d9f178795/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ