Які бувають дитячі ковдри?

Які бувають дитячі ковдри?

17.10.15 10:30 0 988

Минули ті роки, коли в магазинах можна було побачити всього один вид дитячих товарів. Нехай і не кращої якості, але зате вітчизняний. За іноземною продукцією йшло справжнє полювання, а коштувала вона чималих грошей. Зараз на прилавках спокійно лежать вироби як українських майстрів, так і зарубіжних.

Які бувають ковдри для дітей?

Одним з важливих атрибутів для гарного сну є ковдра. Якщо це дитячі ковдри, то їх вибір стає ще більш відповідальним. Особливо важливо правильно підібрати матеріал, якщо вашій дитині ще немає і одного року. В іншому випадку їй буде холодно або, навпаки, занадто жарко.

Ватяна ковдра

Найпопулярніший варіант в нашій країні - це ватяна ковдра. Це недорогий матеріал, що володіє дивовижними теплоізоляційними характеристиками. Але й без мінусів тут не обійшлося. По-перше, така ковдра є погано стійкою до запахів і з часом їх вбирає, а по-друге, вона зовсім не підійде для дитини, тому що вона дуже важка.

Синтетична ковдра

Шедевром промислового виробництва можна назвати синтетичну ковдру. Таке відразу підкуповує вас невеликою вартістю, а ще обіцянками про гіпоалергеність. Здавалося б, ідеальні дитячі ковдри, та й багатьом дорослим припадуть до душі. Але й тут є свої мінуси. Наприклад, такий матеріал жахливо вбирає вологу, так що дитина ризикує взмокнуть і захворіти через це. А ще синтетика безпосередньо не забезпечує належний рівень тепла, тобто в приміщенні дитина спітніє, а на вулиці її продує.

Вовняна ковдра

Досить класичний варіант - це вовняна ковдра. Найчастіше використовується овеча вовна, тому що вона прекрасно зберігає тепло і вбирати вологу. Вона легке і з її допомогою буде зручно навіть самій непосидючій дитині. Сподобалося? Але не тільки вам, а ще й молі. Будь-яка господиня пам'ятає про це стихійне лихо. Ці маленькі шкідники моментально пожирають всі вовняні предмети в будинку. Захищають вироби від цієї напасті за допомогою хімічних обробок і отрут, але як це позначиться на дитині?

Пухові ковдри

Пухові ковдри довго вважалися товаром преміум-класу, які були не доступними для інших. Цей чудовий матеріал дарує прохолоду влітку, тепло взимку і прекрасно вбирає вологу. Проблеми з алергією були вирішені вже дуже давно за допомогою особливих методик виробництва.

Вибираючи ковдрочку для малюка, можна придбати його «на виріст», тим самим давши їй можливість не мерзнути в дитинстві і зігріватися вже в більш старшому віці. Головне - пам'ятати, що термін придатності ковдри становить не більше п'яти років. Проте вибирати потрібно дуже уважно і брати до уваги всі вищеперераховані плюси і мінуси. Варто завжди пам’ятати, що здоров’я вашої дитини залишається на першому місці у будь-якій ситуації, тому нехтувати ним не варто. Якщо ви вагаєтеся у виборі певного виду дитячої ковдри, то рекомендую звернутися до спеціалістів, і вони обовязково нададуть потрібні рекомендації щодо ковдр кращої якості.





Источник: http://eney-plus.com.ua/ua/section/kovdra/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать подушку без ...

КОМЕНТАРІ