На Вінничині країна потребує реальних реформ в усіх сферах життєдіяльності. І крок за кроком цей процес пішов,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині країна потребує реальних реформ в усіх сферах життєдіяльності. І крок за кроком цей процес пішов,- Валерій Коровій (+фото)

17.10.15 14:13 0 554
15 жовтня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій з робочою поїздкою відвідав Тиврівський район, де поспілкувався з активом регіону про проблеми, які стоять нині перед органами виконавчої та представницької влади, і перспективи розвитку району та області загалом.

«На є загальне усвідомлення того, що країна гостро потребує реальних реформ по всіх сферах життєдіяльності. Це дуже непросто, але крок за кроком цей процес пішов», - зауважив керівник Вінниччини Валерій Коровій. Відтак зупинився на основних позиціях, які перебувають під особливою увагою регіональної влади.

Насамперед, це питання безпеки, яке охоплює широкий спектр роботи: від формування системи територіальної оборони до роботи з демобілізованими. Окремий блок в цьому аспекті, за словами очільника регіону, становить комплекс питань, пов'язаних з реформування органів правоохоронної системи. «Ми повинні дати гарантію тому, що на наших вулицях, в містах, регіоні ми забезпечимо систему безпеки», - наголосив Валерій Коровій.

Торкнувся голова облдержадміністрації і процесів децентралізації владних повноважень, акцентувавши увагу на сутності та перспективах таких змін. Зокрема й озвучив результати бюджетної децентралізації, яка стартувала з 1 січня поточного року. «По Тиврівському району обсяг додатково одержаних доходів за 9 місяців, які згідно з Бюджетним кодексом підлягають розподілу, становить 8,1 млн. грн. До відповідного періоду минулого року бюджет Тиврівського району зріс на 51 %», - відзначив керівник Вінниччини.

Під час зустрічі порушувались також питання добровільного об'єднання територіальних громад, ремонту доріг, надання житлових субсидій населенню та перспектив регіонального розвитку.

«У вас є дуже великий промисловий потенціал та можливості розвитку. Цією проблематикою потрібно предметно займатися. Тиврівський район розташований близько до міста Вінниці і має чудову інфраструктуру, тому в цьому плані є над чим попрацювати», - підкреслив Валерій Коровій.

В ході засідання з доповіддю про соціально-економічні показники розвитку Тиврівщини виступив голова райдержадміністрації Леонід Мачай. За його інформацією, район має позитивну динаміку розвитку економіки, що забезпечує відповідні надходження до бюджетів всіх рівнів. «Станом на 1 жовтня до зведеного бюджету району надійшло власних та закріплених доходів в сумі 39,6 млн. грн. На забезпечено виконання усіх 29 місцевих бюджетів району, 14 з яких виконали річні планові показники», - повідомив Леонід Мачай.

Керівник РДА відзначив, що в районі утримується позитивна динаміка росту промисловості. Так, за січень – вересень 2015 року темп росту обсягів виробництва промисловими підприємствами району, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, склав 140,6 %. Позитивні показники демонструє і аграрний сектор: в поточному році господарники району отримали гарний урожай зернових ранньої групи, і вже намолочено 92 тисячі тонн зерна.

Що ж стосується заходів з енергозбереження, то в цьому контексті керівництвом району заплановано здійснити переобладнання 4 закладів на альтернативні види палива.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі цукровий ...
Наступна новина: Чернівці: Відбудеться ...

КОМЕНТАРІ