Валерій Коровій провів зустріч з Головою консультативної місії ЄС із реформування сектору цивільної безпеки України Кальманом Міжеєм (+фото)

Валерій Коровій провів зустріч з Головою консультативної місії ЄС із реформування сектору цивільної безпеки України Кальманом Міжеєм (+фото)

17.10.15 08:00 0 660
З метою проведення поглибленого аналізу конкретних потреб Вінницької області у сфері цивільної безпеки, на Вінниччині працює Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС).

16 жовтня, у залі засідань Вінницької облдержадміністрації голова ОДА Валерій Коровій зустрівся із Головою КМЄС Кальманом Міжеєм та представниками Місії. В зустрічі взяли участь начальник управління міжнародного співробітництва облдержадміністрації Володимир Мережко та директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко.

Валерій Коровій відзначив вагомий внесок консультативної місії ЄС у численні нормативні зміни і конкретні практичні зрушення - від розробки нового законодавства, його експертного аналізу до формування якісно нових сил захисту безпеки громадян і правопорядку.

Очільник області наголосив, що Вінниччина – у фокусі реформ: «Ми якоюсь мірою є прикладом для інших регіонів у впровадженні всього нового і позитивного. Насправді, в Україні є зараз поєднання дуже сучасних європейських речей і тих, від яких давно слід було б відмовитись. Є суспільний запит на зміни. Доказом тому може служити позитивне сприйняття суспільством правоохоронної реформи і створення патрульної поліції, хоч поки ще її роботи не видно».

Валерій Коровій висловив переконання, що реформування правоохоронної системи, яке ще далеко не завершене, не має стати на заваді проходження виборів 25 жовтня і Вінниччина готова забезпечити безпеку своїх громадян.

Він також зупинився на важливих аспектах проходження реформ у регіоні: окреслив переваги нового виборчого закону, який нівелює потужну корупційну складову, яку містила пропорційна система, зупинився на перших позитивних результатах бюджетної децентралізації в області.

Торкаючись досить широкого кола питань безпеки, голова ОДА розповів про міри захисту південно - західної ділянки кордону, де Вінниччина межує із Молдовою і Придністров'ям, зокрема, повідомив про завершення будівництва протитанкового рову уздовж всього кордону області із Придністров'ям. Він також не залишив поза увагою питання боротьби із контрабандою, яка теж має місце, хоча і не носить загрозливого характеру та знаходиться під контролем влади і відповідних органів.

У свою чергу Кальман Міжей високо оцінив хід реформ на Вінниччині, особливо відзначивши прозорість дій місцевої влади. Він, зокрема, торкнувся питань співпраці європейських фахівців із органами державної влади у справі створення та ефективної роботи національної поліції, а також залучення європейського досвіду до вдосконалення сектору цивільної безпеки та реформування митниці.

У ході бесіди йшлося про подальші плани співробітництва, зокрема про конкретні кроки для розширення взаємодії європейських експертів із територіальними органами МВС України, ДСНС, Державної прикордонної служби та іншими відповідними структурами, що забезпечують цивільну безпеку в регіоні.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маски на все случаи жизни
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ