Вінничина: в обласному центрі відбулась виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів – 2015» (+фото)

Вінничина: в обласному центрі відбулась виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів – 2015» (+фото)

17.10.15 15:17 0 563
На Європейській площі міста Вінниці,16 жовтня, відбулось справжнє свято дитячої творчості з презентаціями робіт вихованців позашкільних навчальних закладів області.

Виставка «Країна юних майстрів – 2015» проходила у формі майстер-класів еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, технічного та художньо-естетичного напрямків. Були також представлені творчі майстерні з декоративно-прикладного, ужиткового та образотворчого мистецтва.

Після урочистого відкриття виставки розпочалася концертна програма художніх творчих колективів позашкільних закладів області "Зорепад талантів позашкілля".

З вітальним словом до учасників обласної виставки-звіту «Країна юних майстрів – 2015» звернулась перший заступник директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Олена Чорна.

Під час урочистого відкриття заходу були вручені Дипломи Міністерства освіти і науки України:

Янушкевич Ользі Миколаївні, за ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» в номінації «Керівник гуртка - 2015» та Пашиніну Андрію Сергійовичу, лауреату фінального етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» в номінації «Керівник гуртка – 2015».

Кращі педагогічні колективи позашкілля області отримали Почесні грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Довідка:

В області на даний час функціонує 62 позашкільних навчальних заклади вгалузі освіти в т.ч. дитячо-юнацькі спортивні школи, роботою яких охоплено 66,6 тис. дітей шкільного віку.

Збережено мережу ПНЗ (61 комунальної та 1 державної форм власності, у т.ч. 11 ДЮСШ).

За останні три роки збільшилась кількість гуртків на 705, зокрема в районах: Барському - на 54, Калинівському - на 60, Тиврівському - на 36, Козятинському - на 114 (за рахунок перерозподілу годин на виховну роботу в загальноосвітніх навчальних закладах).

Збільшилась кількість гуртків на базі сільських шкіл, які працюють від позашкільних навчальних закладів районів: Бершадського (2), Жмеринського (2), Крижопільського (4), Літинського (1), Оратівського (2), Піщанського (1), Теплицького (2), Тульчинського (14), Ямпільського (1) та міських шкіл: м.Могилів-Подільський (5), мХмільник (2).

Збільшено мережу гуртків на базі сільських шкіл, які працюють від обласних позашкільних навчальних закладів: Вінницьким обласним центром туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій додатково відкрито 5 гуртків, Обласною станцією юних натуралістів – 20 гуртків, Обласним центром технічної творчості учнівської молоді – 7 гуртків в т.ч. на базі спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

Обласною станцією юних натуралістів розроблено та видано понад 50 навчальних і наочних посібників еколого-натуралістичного напряму.

7 ПНЗ оснащені універсальними навчально-комп'ютерними комплексами, 40 ПНЗ підключено до мережі Інтернет.

Проведено щорічний обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницького робіт учнів-членів ВМАН, в якому взяли участь понад 250 дітей.

Позашкільники області активно беруть участь у Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів “Джерело творчості”. Зокрема, у 2015 році у номінації “Керівник гуртка художньо-естетичного напрямку” маємо друге почесне місце на рівні України.

Позашкільні навчальні заклади Ямпільського, Гайсинського районів, м.Вінниці підтримують міжнародне співробітництво з Молдовою, Польщею.

Близько 1400 дітей ПНЗ стали учасниками міжнародних конкурсів, змагань та фестивалів.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ