На Вінничині постійно вчитись,рухатись вперед і бути креативним – вимога сьогодення (+фото)

На Вінничині постійно вчитись,рухатись вперед і бути креативним – вимога сьогодення (+фото)

17.10.15 16:24 0 593
Таке переконання висловив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, спілкуючись з учнями Тиврівського ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки.

Навчальний заклад, орієнтований на розвиток профільного навчання для учнів сільської місцевості Вінницької області, керівник регіону відвідав у рамках робочої поїздки до Тиврівського району.

в ліцеї-інтернаті навчаються та здобувають освіту за чотирма профілями – фізико-математичним, гуманітарним, філологічним та природничим - 233 дитини з 11 районів Вінниччини.

Матеріально-технічна база закладу дозволяє повною мірою реалізувати визначені перед ліцеєм завдання: учні займаються в предметних кабінетах, до їхніх послуг - серйозний бібліотечний фонд та спортивно-оздоровчий комплекс «Аква-стиль». Ліцеїсти сільської місцевості мають можливість проживати в гуртожитку ліцею-інтернату.

Крім того, навчальний заклад є активним учасником щорічного конкурсу проектів на здобуття грантів обласної державної адміністрації та обласної Ради. За 2009-2015 роки на обладнання приміщення та території ліцею залучено 206 тис. гривень грантових коштів.

Як відзначив директор закладу Андрій Подзігун, упродовж чотирьох років навчання діти проходять тут повну адаптацію, що дає їм можливість по завершенню освітнього курсу впевнено конкурувати на рівні області та України.

В ході відвідин голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з матеріально-технічною базою та основними здобутками закладу, а також поспілкувався з ліцеїстами.

«На дуже важливо постійно вчитись. Треба завжди рухатися вперед, розвивати креативність, вивчати іноземні мови. Адже з точки зору адаптації, найбільша проблема між Україною та Європою – не у фінансовому вимірі, а в мовному бар'єрі. Тому на це необхідно звертати особливу увагу», - зазначив у розмові з учнями ліцею Валерій Коровій.

Керівник області також зауважив, що заклад в цьому році отримав грантові кошти у сумі 30 тисяч гривень на створення відкритого кабінету математики. І така практика, підкреслив голова ОДА, безумовно, продовжуватиметься й надалі.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в Дарахові ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ