В Житомирській області голова ОДА скликав усіх керівників управлінь соцзахисту

В Житомирській області голова ОДА скликав усіх керівників управлінь соцзахисту

17.10.15 15:55 0 539
16 жовтня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів розширену нараду з питання виконання завдань, наданих за підсумками наради 06.10.2015 щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. В нараді взяли участь начальники управлінь праці та соціального захисту населення районів та міст області та керівництво відповідних департаментів ОДА.

«Здійснення соціального супроводу учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих, надання допомоги у вирішенні їх нагальних проблем залишається пріоритетним напрямком роботи всіх державних органів. У нас в області 202 родини загиблих. Я хочу, щоб працівники управлінь праці знали імена родичів поіменно, цікавились та вирішували їх проблеми – систематично», - зазначив керівник області.

Про проведену роботу в області щодо соціального супроводу родин загиблих учасників антитерористичної операції та демобілізованих військовослужбовців - учасників антитерористичної операції доповіла Галина Корінна, директор департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. За її словами, з метою соціального супроводу та забезпечення потреб демобілізованих військовослужбовців та родин загиблих в області складено 3779 «соціальних паспортів. Це дозволило оперативно виявляти нагальні потреби зазначених категорій громадян та вживати заходи щодо їх вирішення у відповідності до чинного законодавства.

На забезпечено санаторно-курортними путівками 203 демобілізованих військовослужбовців, із 404, що звернулися.

Станом на 15.10.15 протезування (ортезування) кінцівок забезпечено 18 особам, 2 осіб забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації, 4 пораненим військовослужбовцям оформлено документи та видано направлення для протезування (у даний час вони готуються до протезування).

З державного бюджету придбано 32 квартири для сімей загиблих військовослужбовців, учасників АТО та осіб які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

З метою покращення соціального захисту за рахунок коштів обласного бюджету надано допомогу 179 родинам загиблих військовослужбовців на загальну суму 5,3 млн. грн., 285 пораненим військовослужбовцям на загальну суму 452,9 тис. грн. та 250 членам сімей учасників АТО на загальну суму 140,3 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У закарпатській міліції ...
Наступна новина: Чернівці отримали вакцини ...

КОМЕНТАРІ