У Рівненській області завдяки допомозі рятувальників сільська громада отримала пожежну автоцистерну

У Рівненській області завдяки допомозі рятувальників сільська громада отримала пожежну автоцистерну

17.10.15 15:18 0 534
15 жовтня в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління ДСНС у Рівненській області відбулася урочиста передача пожежної автоцистерни на базі 131-го ЗІЛа для потреб громади Біловізької сільської ради Рокитнівського району.

Пожежний автомобіль був придбаний за кошти сільради та відремонтований за дорученням керівника Служби порятунку Рівненщини Сергія Крука фахівцями аварійно-рятувального загону. Автоцистерна вивозить 2350 літрів води та має високу прохідну здатність.

Як розповіла голова Біловізької сільської ради Наталія Козаченко: - «Даний автомобіль для громади є просто життєво необхідним, адже на території сільської ради знаходяться села Біловіж, Мушні та Купель, у яких загалом проживає понад 2 тисячі чоловік. У випадку пожежі місцеве населення залишається сам на сам із власною бідою, адже державна пожежно-рятувальна частина ДСНС знаходиться за 40 км в районному центрі. До того ж, поблизу населених пунктів знаходяться значні поклади торфу, які майже щороку горять, та велика територія лісових насаджень. У найближчому майбутньому ми плануємо створити повноцінну місцеву пожежну команду, побудувати своє власне «депо» і набрати додаткову кількість сільських вогнеборців. Наразі у нас на чергуванні перебуває одна людина, а з часом буде троє».

Для зміцнення матеріально-технічної бази майбутньої місцевої пожежної команди начальник аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Олександр Костюк подарував голові Біловізької сільської ради Наталії Козаченко комплект бойового одягу та спорядження до нього, а також запевнив, що рятувальники і надалі допомагатимуть колегам з сільської пожежної охорони.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в обласному ...
Наступна новина: Кожен чернівчанин може ...

КОМЕНТАРІ