Рівненщина: рятувальники в складі спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» навчали вихованців дитячого будинку сімейного типу правилам безпеки життєдіяльності

Рівненщина: рятувальники в складі спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» навчали вихованців дитячого будинку сімейного типу правилам безпеки життєдіяльності

17.10.15 09:46 0 570
15 жовтня рятувальники Головного управління ДСНС у Рівненській області в складі спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали дитячий будинок сімейного типу та прийомну сім’ю в селі Новоукраїнка Рівненського району.

У будинку виховується 26 дітей різного віку. Батьки-вихователі створюють для дітей такі умови, щоб вони кожної хвилини відчували тепло та ласку, радість і турботу. Дітям прищеплюють відчуття однієї великої сім’я, де спільні і навчання, і відпочинок, і розваги.

Спеціалісти обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в доступній формі роз’яснили дітям їхні права, зокрема на освіту, медичне та соціальне забезпечення, відпочинок тощо, провели цікаві конкурси та пізнавальні вікторини, організували інтелектуальну гру у вигляді загадок. Старшим дітям та їхнім батькам соціальні працівники роздали інформаційні буклети із захисту їх прав та основними обов’язками, найменших діток потішили переглядом мультфільму з основ безпечної життєдіяльності у 3D форматі.

В свою чергу рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій розповіли дітям основні вимоги правил пожежної безпеки у побуті, навели статистику пожеж з початку року та основні причини їх виникнення. Зважаючи на те, що у будинку сімейного типу діти проживають та навчаються майже цілодобово, заступник начальника центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС старший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Клімук наголосив батькам-вихователям, що слід звертати особливу увагу на найбільш потенційно пожежонебезпечні приміщення, такі як кухня, де є газові та побутові електроприлади, кімната відпочинку та дозвілля, де знаходяться комп’ютери, ноутбуки та телевізори, приміщення котельні та бойлерної тощо. Після цього рятувальники роздали дорослим і малечі листівки застережливого характеру з номерами екстрених служб області. Батьки з розумінням віднеслися до застережень рятувальників і запевнили, що самі дотримуються і дітей навчають правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, адже від цього насамперед залежить життя і здоров’я їхніх вихованців. На підтвердження своїх слів працівникам ДСНС були продемонстровані справні та перевірені вогнегасники, що розміщуються на кожному поверсі дитячого будинку сімейного типу.

Потому перед дітьми виступив піротехнік аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС старший прапорщик служби цивільного захисту Микола Лукашко. Досвідчений сапер та учасник гуманітарного розмінування в зоні АТО продемонстрував присутнім муляжі боєприпасів минулих воєн, що найчастіше виявляють громадяни під час проведення різноманітних сільськогосподарських та польових робіт на присадних ділянках, на полях, поблизу річок та лісових масивів. Розповів про роботу рівненської групи піротехнічних робіт безпосередньо на теренах області та виконання бойових завдань по очищенню території від вибухобезпечних предметів в зоні проведення антитерористичної операції. Кожна дитина на мить могла відчути себе справжнім піротехніком, примірявши на себе сучасний бронежилет та каску, узявши до рук міношукач.

В ході спілкування рятувальники детально відповіли дітям на їх численні запитання про специфіку Служби порятунку «101» та залюбки сфотографувалися на пам'ять.

ГУ ДСНС у України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці отримають від ЄБРР ...

КОМЕНТАРІ