На Вінничині рятувальники провели семінар з керівниками об’єктів підвищеної небезпеки

На Вінничині рятувальники провели семінар з керівниками об’єктів підвищеної небезпеки

18.10.15 17:30 0 615
16 жовтня в актовій залі ГУДСНС України у Вінницькій області рятувальники разом з представниками об'єктів підвищеної небезпеки обговорили питання вимог щодо необхідності обладнання таких підприємств автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Впровадження таких автоматизованих систем - один із ефективних шляхів зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки та гарантування безпеки життя і здоров’я наших громадян.

Варто пригадати події серпня 2013 року, коли через техногенну аварію на ПАТ «Концерн Стирол» загинуло шестеро людей та ще тридцять травмувалося.

22 квітня 2014 року в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області вибухнула АЗС. Внаслідок вибуху загинуло шестеро людей, п'ять осіб було госпіталізовано.

Якби на об’єктах працювала автоматизована система, загибелі людей та збитків можна було б запобігти.

Резонансний випадок зафіксований 11 травня на газовій автозаправці по вул. Г. Успенського обласного центру.. На автомобільному газонаповнювальному пункті ТОВ «Нафтогаз-2» під час заправки стаціонарних наземних цистерн (двох ємностей по 6 тонн) з автоцистерни (ємністю 30 тонн) заправленої зрідженим газом пропан-бутан стався розлив з послідуючим загорянням зрідженого газу на площі 80 квадратних метрів. У результаті пожежі травмовано 48-річного оператора автозаправної станції.

Загалом на території Вінниччини нараховується 259 об’єктів підвищеної небезпеки.

Для зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, запобігання загибелі або нанесення шкоди життю та здоров’ю людей, статтею 53 Кодексу цивільного захисту України, який вступив у силу з липня 2013 року, встановлено вимогу щодо облаштування всіх об’єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами.

Рятувальники ознайомили учасників семінару із принципами роботи та порядком обладнання об’єктів автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Присутнім були доведені вимоги до локальних об’єктових систем оповіщення на особливо небезпечних об’єктах. Цікавилися підприємці й сучасними промисловими засобами індивідуального захисту органів дихання та порядком проведення навчання працюючого населення до дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації та іншими актуальними питаннями у сфері цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки.

Підсумовуючи результати семінар-наради, заступник начальника з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, підполковник служби цивільного захисту Олег Сторожук закликав присутніх до співпраці та наголосив на важливості дотримання підприємцями правил пожежної і техногенної безпеки на об’єктах господарювання.

ГУДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Схід і Захід - разом. "Діти ...

КОМЕНТАРІ