Житомирщина: місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності розпочався в області проведенням акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності розпочався в області проведенням акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

18.10.15 12:16 0 505
З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження надзвичайних подій та ситуацій за участю дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області з 15-го жовтня по 16-те листопада проходитиме «Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності».

Серед дітей проходитимуть конкурси на кращі малюнок, вірш та роботу декоративно-прикладної творчості на тему «Зробимо життя безпечним!». Також у рамках заходу в начальних закладах області пройдуть «відкриті уроки» з питань безпеки життєдіяльності із залученням працівників підрозділів ДСНС та громадських організацій. Крім того у дошкільних закладах організовуватимуться та проводитимуться ранки профілактичного спрямування, а у школах і ПТУ – вікторини, ігрові та шоу-програми, позакласні заходи тощо.

І вже є перший захід, що відбувся у рамках місячника – 15 жовтня в на території парку ім. Терещенка в місті Андрушівка відбулась громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Під час заходу рятувальники зустрілися з дітьми та роз'яснили їм основні правила безпечної поведінки під час перебування в побуті, на вулиці та при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів. Із школярами в ігровій формі було проведено пізнавально-навчальні конкурси та вікторини.

Також співробітники ДСНС продемонстрували дітям спеціальне спорядження та техніку. Особливо захоплюючою була демонстрація показових виступів вогнеборців із гасіння умовної пожежі. Гості свята мали змогу позмагатися у спритності, кмітливості та швидкості реагування на надзвичайні події.

Ще один майстер-клас провели школярам фахівці Товариства Червоного Хреста. Вони розказали як необхідно надавати першу медичну допомогу при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру.

Ще багато цікавих та пізнавальних заходів проведуть для дітей та підлітків організатори Місячника. Адже, володіючи необхідним багажем знань, людина ніколи не розгубиться у разі виникнення різноманітних надзвичайних подій чи ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ