Житомирщина: 4 випадки займання сухої рослинності ліквідували вогнеборці області за добу

Житомирщина: 4 випадки займання сухої рослинності ліквідували вогнеборці області за добу

18.10.15 13:59 0 553
За минулу добу по області зафіксовано 13 пожеж з них 4 сохої трави на загальній площі близько 7,52 га.

Так, 15 жовтня о 10:30 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності поблизу села Рудня-Бистра, що в Олевському районі. Пожежу виявили мешканці населеного пункту.

На місце виклику прибули вогнеборці. Вони з’ясували, що горить суха трава на площі близько 1,02 га та полум’я розповсюджується в сторону будівель селян. Приборкати полум’я намагалися самі мешканці населеного пункту проте це вдалося лиша надзвичайникам. Локалізація відбулася о 11:20, а повна ліквідація о 15:44. Вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на більш значну територію та перекидання на споруди.

Цього ж дня по області зафіксовано ще 3 випадки займання сухостою у Ружинському, Радомишльському та Бердичівському районах.

Загиблих та травмованих немає. Наразі обставини всіх подій встановлюють фахівці.

Тож, зважаючи на це керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у вітряну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки: спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд (краще на городі), під пильним наглядом, та мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Не розводити багаття у вітряну погоду, осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ