Закарпатські рятувальники приймали в гостях колег із Чехії

Закарпатські рятувальники приймали в гостях колег із Чехії

18.10.15 12:25 0 567
Відучора на Закарпатті з робочим візитом перебуває делегація Краю Височина Чеської Республіки на чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком. До складу делегації входять і представники пожежно-рятувальної служби дружньої країни: Ян Сламечка – член Представництва Краю Височина, керівник організації добровільних пожежників краю, Петр Бенеш – керівник Пожежних і рятувальних бригад Краю Височина та Йосеф Бідмон – голова Товариства добровільних пожежників Пардубицького краю.

15 жовтня, делегати завітали в гості до закарпатських рятувальників, ознайомилися з роботою служби порятунку «101» та обмінялися досвідом у ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій і подій. Закарпатських вогнеборців представляв особисто начальник Управління ДСНС України в області Роман Гудак. Він розповів чеським колегам про організацію цивільного захисту й реагування на НС на Закарпатті, роботу пожежно-рятувальних підрозділів та спеціальних підрозділів Аварійно-рятувального загону Управління ДСНС.

Далі чеські колеги відвідали 14-у державну пожежно-рятувальну частину м. Ужгород. Гості мали змогу поглянути на пожежно-рятувальну техніку, спорядження та обладнання, яке знаходиться на озброєнні в закарпатських рятувальників. Не оминули увагою присутні й питання створення добровільних пожежних формувань на Закарпатті та в Чехії. Колеги зауважили, що у Чехії питання пожежного волонтерства регулює Закон про протипожежний захист, і добровільних пожежних більше, ніж професійних. На Закарпатті ця справа тільки зароджується.

Екскурсія продовжилась у музейній кімнаті, де керівництво Управління ДСНС ознайомило чеських колег з історією створення на Закарпатті пожежно-рятувальної служби.

На завершення зустрічі Роман Гудак запевнив присутніх, що міжнародна співпраця – один із пріоритетних напрямків роботи Управління ДСНС України у Закарпатській області. Відтак наголосив на важливості подальшого співробітництва й обміну досвідом із закордонним колегами, що гості з Чехії цілком підтримали.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ