Закарпаття: "Порядок - понад усе!" - життєве кредо ветерана іршавської міліції Івана Бізілі

Закарпаття: "Порядок - понад усе!" - життєве кредо ветерана іршавської міліції Івана Бізілі

18.10.15 18:21 0 629
За плечима ветерана органів внутрішніх справ, підполковника міліції Івана Бізілі з Іршави чималий довід роботи у міліції. Головною рисою характеру свого колишнього колеги та керівника товариші по службі називають чесність і порядність. Сам Іван Васильович – небагатослівна, скромна людина і про свої заслуги в міліції не дуже любить говорити.

У 1983 році після демобілізації із лав Радянської армії Іван Бізіля пішов працювати вчителем молодших класів. Але у якийсь момент зрозумів, що самореалізуватися зможе лише у міліції. Прийшов на службу 1984 році. Два роки працював міліціонером пульту централізованої охорони при Іршавському райвідділу міліції. Після цього вирішив вступити до Волгоградської вищої слідчої школи МВС СРСР, яку успішно закінчив. Повернувшись додому, молодий лейтенант продовжив службу у райвідділі, але вже на посаді слідчого.

Перше бойове хрещення у складі слідчо-оперативної групи Іван Бізіля пройшов у с.Кушниця, де невідома особа скоїла крадіжку і з місця пригоди зникла у невідомому напрямку. Цей злочин був розкритий за «гарячими слідами», адже він потрапив на чергування з досвідченими працівниками міліції – тодішнім начальником карного розшуку Іваном Юскою, оперуповноваженим карного розшуку Андрієм Чонкою, експертом-криміналістом Василем Симчерою та водієм Яношем Бровді.

Через два роки Івана Бізілю призначають на посаду старшого слідчого. Йому доводилось розслідувати багато кримінальних справ, пов'язаних із розкраданням державного майна. Державні підприємства розпадались, і підприємливі злочинці, користуючись ситуацією, привласнювали державне майно.

У 1994 році Іван Бізіля очолює колектив слідчого відділення райвідділу. Під його керівництвом в той час працювало 9 слідчих, 2 помічники та секретар-друкарка.

Іван Васильович виїжджав майже на всі резонансні злочини, які скоювались на території району. Він не очікував приїзду слідчо-оперативної групи, а сам їхав на місце скоєння злочину. Спрямовував своїх працівників у потрібне русло й вони оперативно розкривали злочини.

За професіоналізм Івана Бізілю переводять в УМВС області на посаду заступника начальника управління слідства.

Через рік Іван Бізіля повертається на Іршавщину на посаду першого заступника начальника райвідділу. Він очолив кримінальний блок міліції.

На початку 2000-2002 років через Іршавський район злочинці намагались переправляти нелегальних мігрантів з ісламських держав. Під керівництвом Бізілі працівники райвідділу затримали декілька перевізників нелегалів. У с.Довге була організована ціла спецоперація по затриманню 41 нелегала, яких перевозили мешканці Кривого Рогу на вантажному автомобілі марки «Урал».

У 2002 році на мешканку с.Бронька напали троє невідомих у масках. Вони зв′язали жінці руки і почали вимагати гроші. Після тортур нелюди забрали з її сумочки 100 доларів та близько 600 грн. і зникли з місця пригоди. Коли жінка прийшла серед ночі до тями, то відразу зателефонувала до міліції. На місце виїхала слідчо-оперативна група на чолі з Іваном Бізілею. Для розшуку злочинців було організовано кілька груп працівників міліції, які по дорозі у Довге знайшли маски, гумові рукавички, светр та джинсову куртку зі слідами крові. Через кілька днів особи усіх нападників вже були відомі міліції. Для проведення заключної стадії операції Іван Бізіля вирішив створити спеціальну групу затримання. Першим попався хлопець у тубдиспансері с.Довге. Невдовзі у засідку потрапив і старший серед злочинців. Бандити, зрозумівши, що мовчання їх до доброго не доведе, зразу зізнався у скоєному і видали третього нападника з Мукачівського району. Всі злочинці постали перед судом.

Івана Васильовича завжди направляли туди, де було важко, де потрібно було налагодити роботу. З 2003 по 2005 роки Іван Бізіля очолює Свалявський райвідділ міліції. Після цього у званні підполковника міліції, з численними нагородами виходить на заслужений відпочинок.

Підполковник міліції у відставці Іван Бізіля відпочинком довго не насолоджувався. Через деякий час йому запропонували в одному з банків посаду заступника начальника служби безпеки.

Своєю професійною кар′єрою значною мірою Іван Бізіля завдячує і своїй дружині Ганні, яка жодного разу не дорікнула йому зайнятістю, частою відсутністю вдома.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: керівник ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ