У Чернівцях запрацює “Картка чернівчанина”

У Чернівцях запрацює “Картка чернівчанина”

18.10.15 15:20 0 685
Багатофункціональна “Картка чернівчанина” запроваджується у Чернівцях в рамках Меморандуму, який 16 жовтня підписали міський голова Олексій Каспрук та голова правління АТ “Ощадний банк” Андрій Пишний.

«Картка чернівчанина» – це сучасна соціальна банківська платіжна картка від Ощадбанку з ексклюзивним дизайном, фото і прізвищем її користувача українською мовою, оснащена контактним і безконтактним чипами. Карта є матеріальним носієм персональних даних і підтримує додатки, пов'язані з наданням муніципалітетом соціальної підтримки та інших сервісів.

«Муніципальна картка є повним функціональним платіжним інструментом, нею можна буде розраховуватися у торговельній мережі, поповнювати, платити за комунальні послуги, в Інтернет-торгівлі тощо. Окрім того, вона дасть змогу отримувати додаткові сервіси від муніципалітету, користуватися пільговими програмами, які запропонує міська влада Чернівців, – пояснив Андрій Пишний.

«Ми розробили індивідуальний дизайн картки – тут два головні елементи міста – університет і ратуша. Можливо будуть побажання до дизайну, ми їх вислухаємо. Від моменту підписання меморандуму міська рада і державний банк розпочинають велику і кропітку робту з впровадження “Картки чернівчанина”. Подібна програма вже працює у Києві і завершується у Львові. Наступне місто, де з'явиться така картка – це Чернівці», – зазначив Андрій Пишний.

«Вдячний нашому партнеру – Ощадбанку – за участь у цьому важливому міському проекті. «Картка чернівчанина» – сучасний засіб, який зробить більш доступними для чернівчан адміністративні та соціальні послуги, надасть владі можливість розширити їх спектр та більш оперативно контактувати з людьми. Сподіваюсь, що представники бізнесу долучаться до цієї програми і запропонують цікаві соціальні акції, знижки користувачам картки на товари, ліки та різні послуги», – зазначив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

«Картка чернівчанина» є ще одним кроком до впровадження у місті електронного урядування, її користувачі зможуть користуватися електронно-цифровим підписом для авторизації та підписання електронних документів, отримувати усі адміністративні послуги, мати доступ до державних реєстрів, зокрема Міністерства юстиції, Деркомзему тощо.

Першими користувачами «Картки чернівчанина» будуть мешканці, які отримують адресну соціальну допомогу з міського бюджету – йдеться про матеріальну допомогу пільговим категоріям населення, адресну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг та інше. «Картка матиме додаток для школярів, які зможуть нею користуватися для оплати харчування в шкільних їдальнях. Вона також стане засобом для отримання адресної допомоги на проїзд в громадському транспорті, а в подальшому після запровадження електронних систем розрахунків зможе використовуватися усіма чернівчанами в якості електронного квитка», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Перелік соціальних та адміністративних послуг, яким можна буде скористатися за «Карткою чернівчанина» буде постійно вдосконалюватися та розширюватися.

«Картка чернівчанина» буде безкоштовною для чернівчан. Оформлятимуть її у відділеннях Ощадбанку та міському Центрі адміністративних послуг.

Перші «Картки чернівчанина» запрацюють за два місяці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінничині повідомлено ...

КОМЕНТАРІ