Медиків краю привітали з Днем захисника України

Медиків краю привітали з Днем захисника України

18.10.15 10:50 0 588
Тематичні урочистості з нагоди Дня захисника України “Медична спільното: твої справи – в ім'я України” відбулися у Тернопільському драматичному театрі 16 жовтня.

Медиків привітали голова Тернопільської облдержадмністрації Степан Барна, перший заступник голови Тернопільської облради Сергій Тарашевський, директор департаменту охорони здоров'я ТОДА Володимир Богайчук та Архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор та єпископ-помічник Архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Теодор Мартинюк.

Про те, що «Тернопілля – багате унікальними людьми, котрі повертають повноцінне здоров'я людям», зазначив у вітальному слові голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Медики не покликані воювати, але за допомогою медичного інструменту вони відвойовують здоров'я, а то й життя військослужбових та мирного населення на передовій», - зазначив він. - Понад сімдесять медичних працівників Тернопільщини проявили неабияку мужність та милосердя під час подій на Майдані та більше шестидесяти – перебували або досі перебувають в зоні проведення антитерористичної операції на Сході. Я висловлюю слова вдячності кожному із них».

Висловлюючи окрему дяку директору Чортківського медичного коледжу Любомиру Білику та усьому освітньому медзакладу за придбаний автомобіль на АТО, очільник області відзначив «щире намагання допомогти державі у скрутний час кожного, хто по крупинці збирає і віддає задля збереження миру в державі».

«Наступний рік буде роком відновлення медичної сфери у Тернопільській області. Ми повинні разом повернути віру у нашу спільну справу. Медикам слава! Героя слава!», - додав очільник краю.

Медичні працівники закладів охорони здоров'я Тернополя та Тернопільщини, які були активними учасниками Революції Гідності та АТО, відзначені грамотами згідно Указу Архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора та Архієпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, а також грамотами обласної адміністрації, обласної ради та департаменту охорони здоров'я.

За особистий внесок у розвиток охорони здоров'я та високий професіоналізм нагороджені Почесною грамотою Міністерства охорони здоров'я України директор Чортківського державного медичного коледжу Любомир Білик, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Тернопільської обласної дитячої лікарні Володимир Білінський, головний лікар Тернопільського обласного наркологічного диспансеру Василь Галанов, головний лікар Золотопотіцької районної комунальної лікарні Василь Понтус, головний лікар Тернопільського обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру Олександр Хара та головний лікар Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Володимир Шкробот.

За особисту мужність, високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України нагрудним знаком “За мужність і милосердя”, а також грамотою обласної державної адміністрації нагороджено учасників Революції Гідності та антитерористичної операції, серед яких і лікар-хірург Збаразької центральної районної комунальної лікарні, а тепер директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

За інф. прес-служби ДОЗ ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Художники з різних міст ...

КОМЕНТАРІ