В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпеку мешканців краю в осінньо-зимовий період

В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпеку мешканців краю в осінньо-зимовий період

18.10.15 13:55 0 716
Щорічно з настанням осінньо-зимового періоду на Прикарпатті зростає кількість пожеж у житловому секторі. Як правило, їх причини в, першу чергу, пов’язані з нехтуванням громадя­на­ми правилами пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та користування електрообігрівальними приладами.

І найчастіше такі пожежі тра­­п­ляються в оселях самотніх людей похилого віку, котрим вже важко, з огляду на вік та проблеми зі здоров’ям, ретельно стежити за домашнім го­сподарством.

Щоб попередити по­жежі в оселях соціально незахи­ще­­них верств населення, за ініціативи Управління ДСНС в області спі­­ль­но з представниками Івано-Фран­кі­­вської організації Товариства Че­р­­­воного Хреста систематично проводяться про­­­­­­­фі­ла­к­тичні заходи, під час яких відвідуються помешкання літніх лю­дей. Під час таких зустрічей з пенсі­онерами рятувальники розповідають госпо­да­рям осель, як до­т­ри­му­ва­тися елементарних, але таких важливих правил безпеки життє­ді­я­ль­но­сті при ек­с­плуатації пічного опа­­ле­­ння, під час користування га­зо- та електроприладами, звертають увагу на різні недоліки, пояснюють, до якої біди вони можуть призвести.

Господині помешкань, у свою чергу, радо спілкуються зі своїми гостями, дякують їм за візит, за тур­бо­­ту про їхню безпеку, запевняють, що часто дивляться телевізор і знають, що у випадку біди потрібно обо­в’яз­ко­­­­­во телефонувати на «101». Зважа­ючи на похилий вік, патронажні медсестри місь­кої орга­ні­зації Товариства Червоного Хреста міряли людям тиск та радили, як берегти здоров’я. На прощання, рятувальники вручили жінкам листівки на протипожежну тематику, щоб вони могли заглядати в них при потребі.

Листівки на протипожежну тематику, рятувальники розклеїли і в під’їздах житлових будинків, щоб нагадати мешканцям про те, що ризики виникнення пожеж зростають саме у осінньо-зимовий період, а також, щоб вони краще усвідомили необхідність дотримання правил пожежної безпеки, адже йдеться про найважливіше – здоров’я та життя рідних і близьких.

В рамках проведення профілакти­чних заходів працівники Управління ДСНС в області поспілкувалися і з мешка­н­ця­ми обласного центру на вулицях міста. Рятувальники цікавилися ста­вленням громадян до власної безпе­ки та навчали правил поводження у побуті, а також вру­­чали людям пам’ятні листівки за­сте­ре­жливого характеру. Як з’ясувалося у ході спілкування, івано-франківці у по­буті досить ча­сто ко­ри­­стуються еле­­­ктроприладами, то­му усвідом­лю­ють всю небезпеку не­­хтування пра­вилами експлуатації і став­ля­ться до цьо­го ві­д­повідально.

Як зазначила начальник відділу зв’я­зків із ЗМІ та роботи з грома­дськістю Управління ДСНС в обла­сті, майор служби цивільного захисту Христи­на Перцович, такі профілактичні за­ходи будуть проводи­ти­ся і надалі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині СБУ ...
Наступна новина: Житомирщина: 4 випадки ...

КОМЕНТАРІ