Чернігівська область: рятувальники спільно з органами влади,місцевого самоврядування та соціальними працівниками проводять профілактичні відпрацювання житлового сектору громадян

Чернігівська область: рятувальники спільно з органами влади,місцевого самоврядування та соціальними працівниками проводять профілактичні відпрацювання житлового сектору громадян

18.10.15 10:45 0 538
З настанням осінньо-зимового періоду та зниженням температури повітря, на Чернігівщині ситуація з пожежами та загибеллю людей на них у житловому секторі громадян набуває особливої гостроти. Головними причинами такої невтішної статистики, насамперед, є порушення громадянами протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електрообладнання, а також необережність у поводженні з вогнем. Слід зазначити, що у багатьох селах області використовується пічне опалення на твердому паливі, що збільшує ризик виникнення пожеж.

Така ситуація вимагає від рятувальників, органів влади й місцевого самоврядування вживати спільних практичних профілактично-роз'яснювальних заходів, направлених на запобігання пожежам і загибелі людей на них у приватному житловому секторі громадян. 15-го жовтня рейдовою бригадою фахівців Куликівського районного сектору та обласного Управління ДСНС спільно з депутатським активом та соціальними працівниками проведено профілактичне відпрацювання житлового сектору на території Ковчинської сільської ради, де у цьому році під час пожеж загинуло 2 особи. Ще до початку заходу були обговорені шляхи здійснення спільної профілактичної роботи, а секретарю сільської ради рятувальники надали наочні матеріали для оновлення на об'єктах освіти, культури, торгівлі, соціальної сфери тощо існуючих куточків з питань безпеки життєдіяльності. Під час відпрацювання фахівці ДСНС обстежили помешкання осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин, а також осель, що межують з лісовими масивами. В ході подвірних обходів перевірявся протипожежний стан приладів опалення та електромереж. Господарям вказувалося на наявні протипожежні недоліки, роз’яснювалися основні правила безпечної поведінки та вручалися відповідні листівки й пам’ятки. Крім того, рятувальники наголошували на необхідності дотримання заходів пожежної безпеки у екосистемах, зокрема щодо недопущення спалювання сміття, сухої рослинності та обережного поводження з вогнем під час перебування у лісових масивах.

Практичні заходи, що вживаються по всім районам Чернігівщини, направлені на те, аби зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них у житловому секторі громадян та мають за мету звернути увагу населення відповідально ставитися до вимог пожежної безпеки.

Сергій Власенко,

заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ