На Житомирщині правоохоронці затримали скупника бурштину та копачів-нелегалів

На Житомирщині правоохоронці затримали скупника бурштину та копачів-нелегалів

18.10.15 14:33 0 645
У порушників, яких було затримано у лісових масивах Олевського та Баранівського районів області, вилучено близько 2 кг бурштину, 3 автомобілі, водяну помпу кустарного виробництва, електронні ваги, лопати, пожежні рукави та майже 2 тисячі гривень. Розпочато кримінальні провадження.

16 жовтня у лісі, неподалік с. Хмелівки Олевського району, оперативники Управління протидії злочинам у сфері економіки УМВС виявили автомобіль «Меrsedes Bеnz Vіtо» під керуванням 21-річного жителя райцентру. У салоні транспортного засобу під час огляду було виявлено поліетиленовий пакет з камінням бурштину, електронні ваги та майже 2 тисячі гривень.

- Виявлене каміння, а це близько 1,4 кг, за цінами чорного ринку може коштувати близько 1 700 доларів США, - розповів заступник начальника УПЗСЕ Дмитро Лазаренко. – Нині вилучене направлено для проведення відповідного експертного дослідження.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Подібні протиправні дії караються піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Цього ж дня під час іншого рейду працівники підрозділу виявили й незаконний видобутку бурштину. На відстані приблизно 2,5 км від с. Замисловичі Олевського району невідомі копачі за допомогою кустарної помпи вимивали лісовий грунт. Помітивши здалеку рейдову групу правоохоронців, незнайомці поспішили втекли у лісовий масив, покинувши на місці події свої знаряддя. Експертами слідчо-оперативної групи вилучено пожежні рукава, водяну помпу та інше.

16 жовтня дільничні інспектори Олевського РВ УМВС також під час профілактичного рейду затримали двох нелегалів-копачів, як згодом з'ясувалось, жителів с. Корнина Попільнянського району. Чоловіки займались незаконним промислом у районі с. Обище. У них вилучено близько 600 грам каміння та лопати.

Повідомлення про можливий нелегальний промисел надійшло минулої доби і з Баранівського району. Там міліціонери, виїхавши на перевірку повідомлення з лісомисливського господарства, затримали у лісовому масиві 6 жителів району, які розкопували грунт. Чоловіки відмовились пояснювати мотиви своїх дій і необхідність риття ям близько 2 м глибиною.

Їх було доставлено до райвідділу міліції для встановлення всіх обставин, а з місця події вилучено 2 автомобілі «Меrsеdеs-Bеnz»,

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: На Вінничині калинівський ...

КОМЕНТАРІ