Чернівці: Стартував архітектурний фестиваль ProstoNeba

Чернівці: Стартував архітектурний фестиваль ProstoNeba

18.10.15 11:01 0 547
У Чернівцях стартував перший архітектурний фестиваль ProstoNeba на тему «Я – місто», який триватиме до 18 жовтня на Центральній площі. Перший день завершиться світлодинамічним шоу від компанії Expolight.

«Безперечно, це велика подія для нашого міста, – сказав міський голова Олексій Каспрук, вітаючи учасників фестивалю у сесіній залі. – Адже вперше стільки відомих архітекторів у Чернівцях дискутують і обмінюються своїм досвідом. Цікаво почути від професіоналів, які зміни до містобудівного законодавства потрібні містам для їх гармонійного розвитку. Завдяки цим людям місто може змінитися, стати більш сучасним і гармонійним».

30 фахівців з усієї України презентують архітектурні, інтер'єрні та ландшафтні проекти на Центральній площі та у дворику Ратуші. Чернівчани мають нагоду побачити ті проекти архітекторів, що уже втілені у життя чи ще чекають своєї реалізації. З-посеред інших представлений проект сучасного медичного центру, який можуть звести в районі вулиць Героїв Майдану та Рівненської. Уперше у Чернівцях відбувається виставка предметного дизайну. Усі бажаючі мали нагоду взяти участь у дискусійній платформі головних архітекторів Чернівців, Львова та Івано-Франківська.

Виконуюча обов'язки головного архітектора Києва Ганна Бондар презентує Міжнародний відкритий конкурс «Територія гідності». Архітектор з Німеччини І. Хріст знайомить учасників фестивалю з німецькою моделлю “зеленої архітектури” нових районів, своє бачення міського дизайну презентують Дизайн бюро Hochu Rayu (Львів), Своя студія (Дніпропетровськ).

Для чернівчан цікаві лекції підготували архітектори із Дніпропетровська та Харкова Олексій Образцов («Частное») та Олег Дроздов («Способи буття»), відомі київські дизайнери Брати Юдіни (“Кохання у великому місті”), а також відомі архітектори Віктор Зотов (Київ), Богдан Гой та Юрій Столяров (Львів), Олег Пікущенко та Ярослав Бойко (Чернівці), київський дизайнер Володимир Непийвода.

Довідково:

Організатори фестивалю: Агенція з архітектури та дизайну Zdorenko agency, Журнал Prima Interior, Асоціація ландшафтних архітекторів України

Співорганізатори: Дизайн бюро Hochu Rayu, Школа урбаністики CANactions, Чернівецька міська рада, Студія кераміки BiColor, Західно-український архітектурний портал. Фестиваль відбувається за ініціативою та за підтримки міського голови Олексія Каспрука, головного архітектора міста Наталії Хілько, голови обласної організаціїї Національної спілки архітекторів України Олега Пікущенка.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Художники з різних міст ...
Наступна новина: 89 ліцеїстів склали присягу ...

КОМЕНТАРІ