На Вінничині в ході робочої поїздки в Чечельницький район,Валерій Коровій оглянув сучасний тваринницький комплекс та елеватор (+фото)

На Вінничині в ході робочої поїздки в Чечельницький район,Валерій Коровій оглянув сучасний тваринницький комплекс та елеватор (+фото)

19.10.15 16:41 0 670
17 жовтня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій з робочою поїздкою відвідав Чечельницький район.

Очільник області взяв участь у відкритті тваринницького комплексу ТОВ АФ «Україна – О», с. Каташин та ознайомився із роботою елеватора і зернового току господарства СТОВ АФ «Ольгопіль».

Оглянувши оновлене, модернізоване приміщення тваринницької ферми, де зараз утримується 156 голів великої рогатої худоби, Валерій Коровій підкреслив,що такий підхід до тваринництва «ламає усі стереотипи про те, якою може бути ферма в українському селі».

«Тут створено сприятливі і комфортні умови для утримання худоби, а для працівників – сучасне обладнання, побутові зручності і достойна заробітна плата. Не дивно,що на такій фермі із задоволенням працює молодь,адже своїм оснащенням та умовами праці для персоналу вона мало чим поступається подібним підприємствам за кордоном».

У с.Каташин тваринництвом вирішили займатися менш як два роки тому. За цей час ТОВ АФ «Україна – О» було побудовано тваринницький комплекс на 240 голів ВРХ, вартістю більш як 4,5 млн .грн.(як за рахунок власних коштів, так і за допомогою кредитів).

У планах керівництва – найближчі рік-два налагодити власну переробку продукції, тоді вигода для господарства буде значно більшою.

Наразі, в господарстві ТОВ «Україна -О» працює 78 чоловік. в тому числі 21 - в тваринництві. Середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника за січень-вересень 2015 року складала – 2277,2 грн.

Валерій Коровій також оглянув технічну базу СТОВ АФ «Ольгопіль» і ознайомився з роботою мініелеватора ємністю на 15 тис. тонн – (вартість 7,1 млн. грн.), насіннєвого заводу ( вартість 4,8 млн. грн.) та зерносушарки (вартість 4,6 млн. грн.).

«Агрофірма «Ольгопіль» в 2015 році має найвищу урожайність по району,- повідомив її керівник Павло Каленич ,- зернових зібрано по - 51,0 ц/га, наше господарство є елітнасінгоспом, тож нами реалізовано насіння високих репродукцій 2014р. – 2577 тонн, станом на середину жовтня нинішнього року. реалізовано 1671 тонн. у 18 областей України, а також в Молдову та Румунію. На цьому зернотоку ми можемо сушити і зберігати до 40 тис. тонн зерна,залишається тільки – вирощувати достатню кількість».

Коментуючи результати робочої поїздки, Валерій Коровій зазначив, що в цілому рівень агробізнесу за останні роки значно виріс, на прикладі Вінниччини, як аграрного регіону це особливо помітно.

«Хочу відверто сказати: спілкуючись з іноземцями, які відвідують область, часто чую від них,що наш аграрний бізнес у багатьох напрямках є більш потужним,ніж у сусідніх державах, в тому числі - країнах Європейського Союзу. Завдяки сприятливим умовам на зовнішньому ринку продовольства, наші аграрії мають унікальну можливість, за умови використання сучасних технологій,досягати високих результатів. І тут важливо для сільгоспвиробників встановити прозорі правила гри - можливість використання акумульованого податку на додану вартість для вирішення проблем модернізації і реконструкції, придбання сучасної техніки. Яскравим прикладом успішного ведення аграрного бізнесу є ті господарства, які ми відвідали у Чечельницькому районі»,- підсумував голова ОДА.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відбулась ...

КОМЕНТАРІ