У Луцьку відкрили оновлений зоопарк

У Луцьку відкрили оновлений зоопарк

19.10.15 15:35 0 571
У нашому місті свято. Тисячі лучан прийшли до Луцького зоопарку, щоб побачити, яким він став після реконструкції. Діти щиро раділи, побачивши справжнісіньких левів, ведмедів, тигренят, мавпочок. інших екзотичних звірів, а дорослі приємно дивувалися, у яких чудових, комфортних умовах тепер живуть звірята. Великий комплекс робіт виконано тут в рамках проекту “Модернізація зоопарку в містах Замості та Луцьку, а також створення рекреаційної зони у місті Жешуві з метою розвитку прикордонного природного туризму”, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

На відкриття зоопарку до Луцька прибули делегації із польських міст Жешува та Замостя, дев'яти зоопарків України, прийшли на свято міський голова Микола Романюк, його перший заступник Тарас Яковлев, секретар міської ради Сергій Григоренко, Генеральний Консул Республіки Польща у місті Луцьку Беата Бживчи, координатор проекту у Луцьку Олександр Ковальский, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, підприємство якого є підрядником на об'єкті.

До слова, у зв'язку зі зміною курсу валют, фінансування зоопарку для нашого міста зросло приблизно вдвічі, це дало можливість виконати значно більше робіт. За ці кошти зробили благоустрій, побудували містечка для ведмедів та левів, також збудовані нові вольєри для дрібних тварин. Роботи виконані за найсучаснішими технологіями й відповідають європейським стандартам. А ще найближчим часом буде створено навчальний центр, де будуть відбуватися заняття юних природолюбів, майстер-класи, інші заходи.

Особливі слова вдячності звучали директору КП “Луцький зоопарк” Людмилі Денисенко та її колективу, а також будівельникам за якісно виконані роботи. Адже тепер зоопарк дійсно відповідає європейським стандартам. Працівникам ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» вручено подяки.

Привітали лучан з відкриттям оновленого зоопарку заступник президента міста Замость Магдалєна Долган, директор зоопарку у місті Замость Гжегож Гарбуз, інші високоповажні гості.

Координатор проекту у Луцьку Олександр Ковальский детальніше поінформував про обсяг виконаних робіт. Це – містечка для ведмедів та левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйонами, а також зроблено комплексний благоустрій території (інженерні комунікації), збудовані енергетичні мережі, каналізації та водопровід, пішохідні доріжки, освітлення. Побудовано міст, встановлено центральну ковану браму, облаштовано огорожу. Для зручності відвідувачів зоопарку встановлено Wi-Fi на всій території зоопарку.

Як і годиться у свято, для відвідувачів зоопарку було підготовлено цікаву розважальну програму з конкурсами, вікторинами та призами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ