У Луцьку відбулась підсумкова конференція в рамках проекту щодо реконструкції зоопарку

У Луцьку відбулась підсумкова конференція в рамках проекту щодо реконструкції зоопарку

19.10.15 16:59 0 607
Не кожне місто може похвалитись наявністю зоопарку чи принаймні зоокуточка. А в Луцьку кипить робота, ідуть останні приготування, адже завтра – відкриття реконструйованого зоопарку. Розпочалась реалізація проекту ще у 2013 році і нарешті прийшов час подивитися на результат та підбити підсумки.

Напередодні відкриття, 17 жовтня, у сесійній залі Луцької міської ради відбулася підсумкова конференція в рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму». Проект співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 та виконавчим комітетом Луцької міської ради. На заході, окрім партнерів з Жешува та Замостя, були присутні гості з Рівненського, Київського, Черкаського, Харківського, Полтавського, Вінницького, Одеського, Миколаївського зоопарків.

Модератором конференції був перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він розповів, що ініціатором проекту стало місто Замость, яке й запросило Луцьк долучитись. Окрім того, перший заступник міського голови також висловив сподівання, що це далеко не останній проект, що буде реалізований в рамках співпраці між Польщею та Україною.

З вітальним словом від головного партнера - міста Замость виступила заступник Президента міста Замость Магдалєна Долган, від міста Жешув привітала учасників конференції директор департаменту зеленого господарства в Жешуві Александра Вонсовіч-Дух. Представниці польських міст привітали місто Луцьк з успішною реалізацією проекту, подякували за ефективну співпрацю та мости дружби, які лише зміцнилися між містами-партнерами за період реалізації проекту. Старший експерт Представництва Спільного Технічного Секретаріату у Львові Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Василь Хім'як нагадав, що усі проекти Програми мають на меті підвищення рівня життя людей по обидві сторони кордону і, зокрема, проект з модернізації зоопарків є яскравим прикладом таких «симетричних» проектів. Пан Хім'як підкреслив, що Львівська і Волинська області є лідерами у реалізації проектів в рамках Програми. Крім того, він наголосив, що загальний бюджет наступної Програми становитиме 185 млн євро і закликав до напрацювання нових ідей проектів.

На заході була також присутня Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, яка зазначила, що ніщо так не випробовує партнерство на міцність, як імплементація спільних проектів. Пані Консул також порекомендувала представникам інших зоопарків, присутнім на конференції, переймати досвід Луцька у залученні європейських коштів.

Продовжилася конференція презентаціями від директора Луцького зоопарку Людмили Денисенко та координатора проекту від виконавчого комітету Луцької міської ради Олександра Ковальського, який розповів про перебіг та особливості реалізації проекту. Серед українських доповідачів були також начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, яка ознайомила присутніх з досвідом Луцької міської ради у сфері залучення європейських коштів та начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда з презентацією туристичного потенціалу Луцька. Напрацювання польської сторони були представлені директором зоопарку в Замості Гжегожем Гарбузом та координатором проекту зі сторони Замостя Марчіном Грабскі. Ще один партнер - місто Жешув, в рамках проекту опрацював концепцію створення рекреаційної зони з елементами зоопарку в Жешуві, на втілення якої наразі шукає фінансування. Напрацювання міста представила координатор проекту зі сторони Жешува Анна Мярецька.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ