Прокурор області обговорив питання реформування органів прокуратури з представниками Консультаційної місії ЄС в Україні

Прокурор області обговорив питання реформування органів прокуратури з представниками Консультаційної місії ЄС в Україні

20.10.15 10:57 0 521
У зустрічі взяли участь Голова Консультативної Місії Європейського союзу Калман Міжеі, виконавчий асистент Голови КМЄС Елена Валейніте, радник з політичних питань КМЄС Річард Мучінс.

Це вже друга робоча зустріч із представниками КМЄС. Сторони обговорили широке коло питань, зокрема, пов’язаних із реформуванням сектору верховенства права, його інституцій та функцій, впливом реформ на роботу прокуратури.

Очільник відомства відповів на питання гостей та надав вичерпну інформацію щодо діяльності органів прокуратури Вінниччини в умовах реформування. «Для нас важливо не загубити напрацювання, що вже є, та максимально ефективно імплементувати європейські досвід та цінності. Ми цінуємо зусилля європейської спільноти у становленні України, як правової, демократичної держави, розуміємо важливість співпраці з Місією і готові до повної взаємодії з фахівцями Євросоюзу», - відзначив В’ячеслав Соколовий

Зі свого боку пан Міжеі подякував прокурору області за відкритість та надану інформацію. Учасники зустрічі визначили потенційні напрямки майбутньої співпраці.

Довідково:

Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні) офіційно розпочала свою діяльність 1 грудня 2014 року. КМЄС займається питаннями, пов’язаними з реформуванням сектору цивільної безпеки.

Діяльність КМСЄ поширюється на всю сферу верховенства права (в тому числі прокуратуру та суди) і правоохоронні органи, за винятком оборонного сектору.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ