Вінниччина входить в п’ятірку областей з найкращими темпами росту власних надходжень (+фото)

Вінниччина входить в п’ятірку областей з найкращими темпами росту власних надходжень (+фото)

20.10.15 08:10 0 550
Про це зазначив начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко в ході щопонеділкової апаратної наради у голови обласної державної адміністрації, яка відбулася 19 жовтня.

За його словами, за дев'ять місяців поточного року відповідно до звітних даних бюджет Пенсійного фонду України у Вінницькій області отримав 3млрд. 342 млн. грн., що на 380 млн. грн. або майже 13% більше ніж за аналогічний період минулого року.

За підсумками дев'яти місяців у загальнодержавному рейтингу Вінниччина входить в п'ятірку областей з найкращими темпами росту власних надходжень. Виконання планових показників з надходження власних коштів за січень – вересень становить 106,3 %. У структурі власних надходжень левова частка – майже 99% - надходження від єдиного соціального внеску.

У частині фінансування на виплату пенсій з бюджету Пенсійного фонду Вінниччина залишається дотаційним регіоном. Станом на перше жовтня 2015 року забезпеченість власними коштами на виплату пенсій складає 55,3%. Лише в 5 управліннях даний показник перевищує обласний, а саме в: Іллінецькому районі, м. Ладижині, м. Вінниці, м. Жмеринці та Жмеринському районі, м. Козятині та Козятинському районі. Майже досягнули обласного показника управління ПФУ Вінницького, Крижопільського та Тульчинського районів.

Станом на 01.10.2015 року в області фактично отримують пенсії близько 500 тис.чол. А за даними звітів платників кількість працюючих по області становить 318 тис.чол. Якщо порівняти співвідношення чисельності пенсіонерів та працюючих, то в усіх районах області кількість пенсіонерів значно перевищує кількість працюючих. Винятком є лише м. Вінниця, де кількість працюючих 112 тис. чол., а кількість пенсіонерів - 92 тис. чол.

Розрахунковий розмір середньої заробітної плати по області станом на 1 жовтня 2015 року становить 3756,99 грн., а середньої пенсії 1355,94 грн. Найбільший розмір заробітної плати у м.Ладижині (4638 грн.), а найменший у Теплицькому районі. В області 10,7% ( або 34 219 осіб) працюючих отримують заробітну плату на рівні або менше мінімальної. Найбільший відсоток таких осіб у Барському районі, найменший у м.Жмеринці та Жмеринському районі.

Як зауважив Микола Черненко, не зважаючи на те, що органами Пенсійного фонду області спільно з Державною виконавчою службою, головним управління юстиції у Вінницькій області вживаються усі передбачені законодавством заходи по скороченню заборгованості з платежів, станом на 01.10.2015 року залишаються не сплаченими 32,0 млн грн боргу зі сплати страхових внесків. За 9 місяців дана сума зменшилась з початку року лише на 1,1 млн. Органами Пенсійного фонду практично вся заборгованість опрацьована заходами стягнення. Заборгованість підприємств з дієвим статусом, а це 9,5 млн грн знаходиться на виконанні в органах ДВС. Борг підприємств – банкрутів – 20,6 млн грн.

«Варто відмітити, що завдяки зростанню соціальних стандартів з 1 вересня поточного року підвищений розмір пенсій у жовтні отримають 378 тисяч вінничан. Розмір мінімальної пенсії зріс на 125 гривень і склав 1074 грн. За дев'ять місяців поточного року середній розмір пенсійних виплат на Вінниччині складає 1355 грн. 94 коп.», - зазначив Микола Черненко.

Презентация ПФУ ОДА.ppt



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кращі роботи представив ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ