На Вінниччині стартує обласний конкурс-фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» (+фото)

На Вінниччині стартує обласний конкурс-фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» (+фото)

20.10.15 13:03 0 538
В прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 16 жовтня відбулась презентація програми «Обласний конкурс-фестиваль мистецтв «Сурми звитяги», розробленої ГО «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об'єднання «Молода Подільська Січ», однією з числа переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

До презентації також долучились директор культурно-мистецького центру Донецького національного університету, директор благодійного Фонду «Волонтерський тил», активний громадський і культурний діяч, волонтер Ніна Бегас та голова ГО «Народний Рух України» Андрій Герасимчук.

Фестиваль має на меті вивчати і пропагувати серед дітей та юнацтва твори патріотичного спрямування, які розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню.

Голова «Молодої Подільської Січі» Валентина Шпак-Мельник ознайомивши присутніх з організаційними моментами проведення фестивалю, відмітила: «у складний для країни час, є гостра необхідність патріотичного виховання дітей та молоді. Тому, головними завданнями фестивалю є: популяризувати в молодіжному середовищі українську патріотичну пісню та поезію; об'єднати зусилля державних установ, політичних та громадських організацій у справі патріотичного виховання молоді; виявити і довести до широкого загалу громадськості справжній стан у сучасній пісенній творчості, сформувати громадську думку стосовно необхідності всебічного сприяння розвитку українського пісенного мистецтва; виявити проблеми у популяризації української патріотичної пісні та випрацювати пропозиції щодо їх розв'язання; виявити та відзначити найкращі творчі колективи».

19 жовтня у Будинку офіцерів фестиваль об'єднає молодих патріотів віком від 10 до 25 років. На заході, який пропагує історію України, буде представлена мистецька спадщина Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, ОУН та УПА. Концертна програма включатиме виступи солістів, читців авторських віршів, вокальних та інструментальних ансамблів. Основні номінації: «Солісти-вокалісти»; «Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі»; «Літературно-музичні композиції»; «Художнє читання». У рамках фестивалю відбудеться конкурс на кращу живописну композицію, графічну композицію, листівку, декоративно-тематичну композицію.

Фестиваль відбудеться за підтримки ГО «Крайове товариство «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна», благодійного Фонду «Волонтерський тил», Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації, культурних та громадських діячів зі всієї України.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: На Рівненщині затримано ...

КОМЕНТАРІ