У Волинській області пожежі сухостою та сміття на відкритих територіях негативно впливають на екосистему

У Волинській області пожежі сухостою та сміття на відкритих територіях негативно впливають на екосистему

20.10.15 08:00 0 522
Лісові та торф’яні пожежі негативно впливають на організм людини та екосистему в цілому. Проте пожежі трав’яного настилу, сухостою мають не менш негативні наслідки. Окрім забруднення навколишнього середовища, маленькі осередки контрольованого спалювання становлять загрозу виникнення масштабної пожежі.

Не дивлячись на те, що за вікном осіння пора року і через зниження температури все менше громадян обирають відпочинок у лісі, в країні тримається досить напружена ситуація через займання трави, сухостою та сміття на відкритих територіях. Відносно суха погода та сильні пориви вітру сприяють швидкому поширенню полум’я, тож звичайне спалювання сухого листя під наглядом може за мить перерости у неконтрольовану пожежу.

Служба порятунку 101 нагадує громадянам про заходи безпеки під час відпочинку у паркових й лісових зонах та під час спалювання сухостою на власних ділянках та на території підприємств й організацій. Не менш небезпечним є спалювання великого скупчення сміття на відкритій території. Вогонь за лічені хвилини може перекинутись на поруч розташовані дерева або трав’яний настил навколо ділянки. За відсутності опадів, поширення полум’я на суху траву чи дерева значно ускладнює роботу пожежно-рятувальних підрозділів. Не варто недооцінювати небезпеку від відкритого полум’я і не варто провокувати пожежі, котрих можна уникнути.

Управління ДСНС України у Волинській області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпечної життєдіяльності.

Не використовуйте відкритий вогонь задля спалення сухої трави та сміття, не залишайте багаття без нагляду, не кидайте недопалки чи не загашені сірники на легкозаймисту поверхню.

Пам’ятайте, недотримання елементарних правил пожежної безпеки може призвести до пожежі, навіть якщо вже осіння пора і температура повітря значно знизилась!

УДСНС УКраїни у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбулась ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ