Волинським правоохоронцям розповіли про роль працівників органів внутрішніх справ у виборчому процесі

Волинським правоохоронцям розповіли про роль працівників органів внутрішніх справ у виборчому процесі

20.10.15 08:49 0 522
* Як попередити правопорушення, пов'язані з виборчим законодавством, та як ефективно вирішити проблемні ситуації на виборчих дільницях, розповідали правоохоронцям громадські активісти в УМВС. Організатор тренінгу – громадська організація Комітет виборців України. Навчання пройшли усі правоохоронці, які охоронятимуть правопорядок під час виборів.

Голова Волинського обласного відділення ВГО КВУ Юрій Кресак акцентував на змінах в нормативно-правових актах, в частинах, що пов'язані з порушеннями у сфері виборчого законодавства. А також розглянув функціональні обов'язки та організацію роботи поста міліції з охорони громадського порядку на виборчій дільниці, а також забезпечення правопорядку безпосередньо в день виборів. Усім присутнім довели алгоритм дій на основних етапах виборчого процесу: транспортування виборчої документації та її охорона, охорона громадського прядку в день волевиявлення.

Спільними зусиллями Міністерства внутрішніх справ та Комітетом виборців України підготовлено посібник для працівників міліції. У ньому ретельно розглянуто проблемні ситуації, зокрема: дії правоохоронців у разі повідомлення про замінування виборчої дільниці, виникнення пожежі, блокування виборчих дільниць.

Юрій Кресак відзначив важливість таких навчань:

– Завдяки розробці методичних матеріалів та проведенню таких тренінгів чи не вперше МВС, громадськість та ЦВК об'єднали зусилля навколо спільної мети – забезпечення законності та правопорядку під час виборів. Окрім того, вдалося розглянути широке коло питань та можливих проблемних ситуацій. Зокрема, що стосується виборчих порушень за межами дільниць, таких як організація «каруселей».

Тож він відзначив, що результатами проведених навчань стане якісне та ефективне реагування правоохоронців на виборчі порушення, а також попередження можливих порушень під час виборів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині ...

КОМЕНТАРІ