На Хмельниччині рятувальники ліквідували загоряння торфу

На Хмельниччині рятувальники ліквідували загоряння торфу

20.10.15 08:01 0 453
18 вересня о 10:30 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про те, що поблизу села Масівці Хмельницького району на березі річки Південний Буг зафіксовано горіння осередків торфу на відкритій території.

На момент прибуття вогнеборців площа пожежі становила близько 0,5 га. На місці пожежі працювали 22 рятувальники на двох одиницях пожежної та спеціальної техніки, для забезпечення безперебійної подачі води також використовувалася мотопомпа.

О 22:00 пожежа була ліквідована. Ймовірна причина пожежі – підпал невстановленою особою.

У зв’язку з цим, Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області звертається до всіх громадян з суворим застереженням бути дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб Ваша необережність не стала причиною пожежі торфу, сміття чи сухої трави – ніколи не підпалюйте її на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг та річок, де найчастіше і відбуваються загоряння.

Варто зазначити, що у димі є низка шкідливих продуктів горіння, зокрема бензопірен - канцероген, який виділяється під час горіння. Найперше страждають люди, які мають легеневі хвороби. У здорових людей може погіршуватись самопочуття: вони можуть відчувати надмірну втому, сонливість, роздратованість.

Якщо ж Ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я.

Якщо пожежа досить сильна, і Ви не можете ліквідувати її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101» та повідомте про місце події.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ