в рамках профорієнтаційного заходу «Місто професій» юні хмельничани випробували свої сили у ролі рятувальників

в рамках профорієнтаційного заходу «Місто професій» юні хмельничани випробували свої сили у ролі рятувальників

20.10.15 09:51 0 502
18 жовтня у Хмельницькому на території парку ім. Т.Г.Шевченка для юних хмельничан відбувся інтерактивний захід профорієнтаційного характеру «Місто професій». Під час заходу представники різних організацій надали можливість дітлахам спробувати себе в ролі працівників понад 20-ти спеціальностей.

На одному з багатьох майданчиків рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій Хмельниччини продемонстрували дітям пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, екіпірування піротехніків та засоби виявлення вибухонебезпечних предметів, а також ознайомилися з роботою пересувної хіміко-радіологічної лабораторії.

Крім того на території майданчику рятувальників розгорнувся мобільний консультаційний пункт, де методисти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області ознайомили дітей та їх батьків із різними видами небезпек, які можуть зустрічатися в їхньому житті, та навчили юних рятувальників правилам безпеки життєдіяльності.

На майданчику ДСНС упродовж усієї акції було людяно, адже цікаві конкурси та естафети дітям дуже сподобалися. Учасники змагались у одяганні захисного одягу, а за допомогою пожежного ствола гасили умовну пожежу.

В свою чергу піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення провели показові заняття щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, а працівники розрахунку пересувної хіміко-радіологічної лабораторії ознайомили дітей із небезпеками, що можуть виникнути на підприємствах, де використовуються хімічно небезпечні речовини.

Під час проведення заходу серед батьків та дітлахів розповсюджувалися листівки та пам’ятки застережливого характеру, а також різна сувенірна продукція.

Проведений захід подарував дітям та їх батькам безліч позитивних емоцій, а найголовніше те, що малеча спробувала себе у ролі рятувальника та вкотре нагадала для себе ази безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ