У Рівненській області вогнем знищено господарчу будівлю та приміщення двох магазинів

У Рівненській області вогнем знищено господарчу будівлю та приміщення двох магазинів

20.10.15 09:34 0 510
18 жовтня о 00:28 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Томашгород Рокитнівського району. Громадяни повідомили, що горить дерев’яна господарча будівля і полум’я перекинулося на два поряд розташовані цегляні магазини «Мінімаркет» та «Рута».

Негайно за вказаною адресою було направлено черговий караул 10-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Рокитне. Подолавши майже 30 кілометрів з районного центру до місця виклику, вогнеборці негайно приступили до гасіння пожежі. Усе свідчило про те, що рятувальників повідомили надто пізно, адже вогонь стиг повністю знищити дерев’яну господарчу будівлю та розповсюдитися на приміщення обох магазинів. До того ж, існувала реальна загроза перекидання полум’я на неподалік розташовані від епіцентру пожежі поштамп, дерев’яну церкву і продуктовий магазин. Вогнеборці подали на гасіння водяні стволи.

Значно ускладнювало роботу рятувальників сильне задимлення та висока температура, а також сильний вітер, який роздмухував полом’я по усьому периметру будівель магазинів. У самих магазинах знаходилося чимало легкозаймистих господарчих товарів (побутова хімія, будівельні матеріали, продукти харчування тощо). Також серйозною перешкодою для швидкого гасіння було відсутність вододжерел - розташований за сто метрів від осередку пожежі ставок пересох через спекотну погоду, тому їхати заправляти водою пожежні машини доводилося за кілометр від місця пожежі в річці Льва.

Загалом на боротьбу з вогнем залучили 10 рятувальників та 2 одиниці техніки. Працівники ДСНС гасили пожежу більше п'яти годин. Через запізніле повідомлення про пожежу вогонь встиг знищити господарчу будівлю та дві будівлі магазинів. Проте вдалося не допустити поширення полум’я на розташовані за кілька метрів поштамп, дерев’яну церкву і продуктовий магазин.

Наразі причина пожежі та розмір збитків встановлюється.

Зважаючи на серйозність даної пожежі, хотілося б вкотре звернути увагу на проблему створення місцевих пожежних команд в районі. Адже можна з впевненістю стверджувати, що як би на балансі сільської ради була своя пожежна машина і вона перша виїхала б на місце пожежі, а не чекали доки приїдуть рятувальники з райцентру, наслідки були б зовсім інші.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ